Site-afbeelding (social share) instellen

Gewijzigd op Mon, 20 Nov 2023 om 05:43 PM

Als je jouw website deelt op social media (Facebook, Twitter) wordt hier een afbeelding bijgevoegd. Bij blogs en cursussen wordt standaard de uitgelichte afbeelding gepakt die je daarvoor hebt ingesteld. Bij pagina's gaat dit net even anders. Hier onder lees je hoe je deze afbeelding kunt veranderen.

Er zijn twee plekken waarop je een share-afbeelding kan veranderen. Hieronder lees je hoe je de share-afbeelding wijzigt voor nieuwe pagina's en cursussen. Dan wordt standaard de nieuwe afbeelding gebruikt.

(1) De standaard share afbeelding veranderen

De standaard share-afbeelding wordt gebruikt als je niet een specifieke afbeelding hebt ingesteld. Deze afbeelding kun je instellen in de backend.

Ga naar Yoast SEO > Instellingen > Site basis

Hier kun je jouw siteafbeelding uploaden:

(2) Afbeelding van een specifieke pagina veranderen

Je kunt ook een unieke afbeelding bij een pagina toevoegen. Om dat te doen ga je naar "Pagina's" in de backend en zoek je de pagina waarbij je dit wil instellen. Klik vervolgens op "Pagina bewerken" (let op, klik dus niet op bewerk met Elementor zoals je normaal gesproken zou doen als je het design wil aanpassen). Scroll naar beneden totdat je de SEO instellingen tegen komt. Klik op Sociaal en vervolgens op Facebook. Hier kun je een afbeelding uploaden, daarnaast kun je de titel en de beschrijving veranderen die getoond wordt op social media. Zie de afbeelding hieronder ter illustratie: