Betaalintegratie koppelen: Mollie

Gewijzigd op Wed, 28 Feb 2024 om 04:52 PM

(1) Cursussen afrekenen
Een essentieel onderdeel van een cursuswebsite is natuurlijk dat bezoekers jouw cursus kunnen afrekenen.

In een Maatos-site zit standaard een betaalmogelijkheid geïntegreerd. Hiermee wordt het mogelijk om betalingen via o.a.  iDeal, Bancontact, creditcard en PayPal te ontvangen. Het enige dat jij hoeft te doen, is koppelen met een Mollie-account. Heb je al een Mollie-account? Ga dan naar stap (3).

Je kunt ook Stripe als betaalprovider kiezen. Klik hier voor meer info over het koppelen met Stripe.

(2) Meer over Mollie
Mollie is een betaalprovider. In jouw persoonlijke Mollie-account kun je instellen welke betaalmogelijkheden je aanbiedt op je site, heb je inzichten in je transacties en kun je kiezen wanneer je uitbetaald wordt.

➡️ Klik hier om gratis een Mollie-account aan te maken.

(Het aanmaken van een Mollie-account is gratis - Mollie houdt per transactie een kleine fee in, lees hier meer)

(3) Mollie koppelen met Maatos

Als je een Mollie-account hebt aangemaakt, en deze is goedgekeurd, voeg je de API-sleutel (let op: transactions API) aan jouw Maatos-site toe:

1. Ga via de backend naar Winkel > Instellingen > Mollie-instellingen
2. Vul de Live API-sleutel in
3. Klik op 'Wijzigingen opslaan'