Facebook domeinverificatie

Gewijzigd op Tue, 26 Apr 2022 om 10:43 AM

Door de nieuwe privacy update in iOS 14 is het raadzaam om jouw site te verifiëren bij Facebook. Je kan dit doen op jouw Maatos-site met de meta tag verificatie methode

Verificatie bij Facebook

1. Ga in de Facebook Business Manager naar "Merkveiligheid" > "Domeinen". Hier voeg je je website domein toe.

2. Kies vervolgens voor de meta tag verificatie. Dat zou er ongeveer zo uit moeten zien:

3. Ga naar jouw Maatos-site en ga in de backend naar "Instellingen" > "Meta Tag".

4. Klik op "Add Meta Tag"

5. Vul als referente: "Facebook" in.

6. Kies nu het tag type: "name"

7. Vul bij de name value nu in: "facebook-domein-verification" (dit moet je zelf typen).

8. Plak nu de verificatie code (zie het rode vierkantje in de afbeelding hierboven) bij de content Attribute. Let op kopieer alleen de code, niet ook de aanhalingstekens. Als het goed is ziet het er nu ongeveer zo uit:

9. Klik nu op "Save Changes".

10. Verwijder nu eerst alle cache (ander is de meta tag nog niet zichtbaar voor facebook). Klik hier om te lezen hoe je dat doet.

11. Ga vervolgens terug naar Facebook en klik daar op "Verifieer".

Als het goed is, is/wordt jouw domein nu geverifieerd.