Meldingen ontvangen van acties

Gewijzigd op Mon, 30 May 2022 om 06:04 PM

Je kunt op basis van hoe een cursist jouw site en cursus gebruikt meldingen (e-mails) ontvangen. Je kunt ook cursisten e-mails laten ontvangen. Standaard krijgen ze een aantal e-mails bij bepaalde acties, maar er is nog veel meer mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld een melding ontvangen bij de volgende acties:

• Cursist is ingeschreven voor een cursus
  • Cursist is gestart met een cursus
  • Cursist heeft de cursus afgerond
  • Cursist heeft een certificaat ontvangen
  • Cursist heeft een review achtergelaten
  • en nog veel meer...

Instellen en aanpassen van meldingen

Om deze meldingen in te stellen en te bewerken volg je de volgende stappen uit:

1. Ga naar de backend van jouw site en klik op E-mails - Cursus E-mails.

2. Hier vind je een lijst van alle acties (touchpoints) waneer je automatisch een e-mail kan laten sturen.

3. Als je een e-mail wil sturen voor een actie verander je achter E-mailadres de waarde van "NEE" naar "JA". Je kunt dus kiezen dat de cursist een mail krijgt, of jij, of allebei. Zie:

4. Scroll daarna naar beneden en klik op "Bewaar instellingen".

5. Ga terug naar de actie waar je een e-mail voor wil sturen en klik nu op "Bewerk e-mail sjabloon". Zie:

6. Nu kun je tekst aanpassen die gestuurd wordt. Let op dat je de waardes tussen accolades laat staan, dit zijn variabelen die ingeladen op basis van naar welke cursist de e-mail wordt gestuurd.