Wachtwoord van cursist wijzigen

Gewijzigd op Tue, 26 Sep 2023 om 12:37 PM

Hoe je handmatig het wachtwoord van een bestaande gebruiker wijzigt, lees je hieronder. Soms kan het handig zijn om het wachtwoord te wijzigen en met de cursist te delen. Op deze manier weet je zeker dat ze geen spelfout of iets dergelijks hebben gemaakt, en wordt de kans vergroot dat het inloggen lukt.

(1) Zelf een wachtwoord instellen

1. Ga via de backend naar Gebruikers > Alle gebruikers

2. Ga met je muis over de naam van de gebruiker waarvan je het wachtwoord wilt wijzigen en klik op Bewerk

3. Klik halverwege de pagina onder Gebruikersbeheer op Nieuw wachtwoord instellen
4. Pas het wachtwoord naar wens aan

5. Klik helemaal onderaan de pagina op Gebruiker updaten om op te slaan

(2) Password reset link versturen

Om de cursist zijn wachtwoord opnieuw te laten instellen, kun je een e-mail hierover sturen. Klik hiervoor op de knop Reset link versturen. Zie het screenshot hierboven.

In de e-mail staat een link om het wachtwoord opnieuw in te stellen. Deze e-mail zal hun wachtwoord niet veranderen, en het zal ook geen wijziging verplichten. De keuze is aan de cursist. Als er niet wordt geklikt op de link en er wordt geen nieuw wachtwoord gekozen, gebeurt er niets.

Ze krijgen dan onderstaande e-mail, die je tekstueel kunt aanpassen via E-mails > Account E-mails > Wachtwoord herstellen - Gebruiker: