Hoe ziet een cursist mijn cursus?

Gewijzigd op Mon, 04 Mar 2024 om 02:37 PM

Jij bewerkt je cursus via de cursusbuilder. De cursist ziet jouw cursus in de loginomgeving/cursusomgeving. De klantreis vanaf het inloggen op jouw cursussite zie je hieronder aan de hand van screenshots.

Wil je zelf je cursus zien zoals een cursist dat doet? Scroll dan verder naar optie (2).

(1) De klantreis van de cursist

1. De cursist logt in door rechts bovenin op Log in te klikken:

2. De cursist komt in het persoonlijke Dashboard terecht. Hier kunnen ze zien welke cursussen ze volgen, de voortgang daarvan bekijken, hun bestellingen inzien en eventueel een profielfoto instellen of hun wachtwoord wijzigen:

3. Vanuit hier kunnen ze de cursus starten, of verdergaan. Dit kan door op de naam van de cursus te klikken, of door naar Cursussen te gaan, waar dan nog meer gedetailleerde informatie te vinden is:

4. Dit is de cursusomgeving. Hier ziet de cursist alle lessen, de inhoud, van de cursus. Ze kunnen naar de vorige en volgende les, reacties plaatsen onder de lessen (optioneel, zie hier). Er is een voortgangsbalk, en ze kunnen weer terug naar het Dashboard navigeren door op hun naam te klikken:

5. Is de cursus afgerond? Dan kan een cursist een review achterlaten (optioneel, klik hier) of kunnen ze een certificaat uitgereikt krijgen (optioneel, klik hier).

(2) Zelf je cursus bekijken in de cursusomgeving

Om een goed beeld te krijgen van jouw cursus wil je waarschijnlijk de cursus doorlopen als of je een cursist bent.

Optie 1
Wil je je eigen cursus volgen met je beheerdersaccount?
➡️ Voeg jezelf dan handmatig toe aan de cursus.

Optie 2
Wil je je de klantreis helemaal doorlopen zoals dat voor een klant zou zijn? Dus inclusief afrekenen, account aanmaken, e-mails ontvangen, etc?
➡️ Test dan je cursus met een testaccount.