Checklist voor het live zetten van een cursus

Gewijzigd op Thu, 04 Jan 2024 om 10:21 AM

Als je jouw cursus af hebt, is het een goed idee nog even een paar zaken te checken voordat je deze gaat promoten. Hieronder vind je een handige checklist die je kan gebruiken voordat je jouw cursus live zet.

Checklist live zetten

1️⃣ Controleer of alle lessen en video's in jouw cursus staan en of er geen lege lessen in je cursus staan. En: ben je tevreden met je cursusbeschrijving?

2️⃣ Bekijk of de cursus goed aan het product is gekoppeld. Dit doe je door naar de cursus te gaan in de backend. Klik op Cursussen > Naam van jouw cursus. Scroll naar beneden totdat je het veld Gekoppeld product ziet staan. Hier moet een product gekoppeld zijn. Zie bijvoorbeeld:

3️⃣ Check ook of de toegangstijd van de cursus ook goed staat, deze vind je in hetzelfde scherm (alleen iets hoger). Wil je onbeperkte toegang tot de cursus geven? Dan moet hier 9999 dagen staan. Zo ziet deze instelling eruit:

4️⃣ Controleer of de cursus op Automatisch beoordelen staat. Dit is nodig zodat iemand de cursus opnieuw kan volgen nadat is afgerond (zonder dat je deze handmatig voor een cursist hoeft te resetten), ook wordt dan het certificaat automatisch uitgereikt. Mocht je dit juist niet willen zorg dat dit uitstaat. Over het algemeen (en standaard) adviseren we dit aan te zetten. Zie:

5️⃣ Check (meteen nadat je de cursus hebt live gezet) of dit product ook goed aan de cursus is gekoppeld. Ga naar de backend en klik op Producten > Naam van product dat aan de cursus is gekoppeld. Hier moet bij Gerelateerde cursussen de naam van de cursus staan. Anders wordt de cursist na het kopen van de cursus niet goed aan de cursus toegevoegd. Zie:

6️⃣ Controleer bij Productgegevens of het product op downloadbaar en virtueel staat, anders kunnen cursisten niet meteen met de cursus beginnen. Zie:

7️⃣ Controleer hier ook meteen de prijs van de cursus. Je kunt ook kortingsprijs instellen, dan komt het er zo uit te zien:

8️⃣ Test jouw eigen cursus. Open een incognito venster of gebruik een nieuwe browser en doe een testaankoop. Hier lees je hoe je dat precies doet.

9️⃣ Reviews helpen enorm bij het verkopen van jouw cursus. Het kan erg lonen om een paar mensen gratis of met een leuke korting alvast jouw cursus te laten testen in ruil voor een review. Hier lees je hoe je gebruik kunt maken van kortingsbonnen.