Een cursus bewerken via de cursusbuilder

Gewijzigd op Mon, 04 Mar 2024 om 05:49 PM

Wil je een nieuwe cursus aanmaken? Bekijk dan dit artikel.

Volg de stappen hieronder als je een cursus wil bewerken die al online staat.

Om een cursus te bewerken, hoef je hem niet eerst offline te halen. Als je iets aanpast, worden die wijzigingen direct doorgevoerd. We raden je aan de cursus te bewerken via de cursusbuilder (lees hier meer over de cursusbuilder).

Je vindt de door jou gepubliceerde cursussen snel via Mijn cursussen in de balk bovenin. Deze is, als je ingelogd bent, altijd zichtbaar (dus zowel in de front- als de backend). Zie deze twee screenshots:

&

In Mijn cursussen vind je alle cursussen die jij aangemaakt hebt als gebruiker. Vanuit hier kun je de cursus bewerken in de cursusbuilder door op Bewerk cursus te klikken:

Wil je een cursus bewerken die iemand anders (bijvoorbeeld een collega) gepubliceerd heeft? Dan kun je in de cursusbuilder komen door naar de desbetreffende cursuspagina te gaan, en daar op Bewerk Cursus te klikken. Soms staat deze als dropdown onder Meer:

Een overzicht van je cursussen vind je via de frontend door /alle-online-cursussen achter jouw url te typen. Bijvoorbeeld: mijnmaatossite.nl/alle-online-cursussen. Deze pagina bestaat áltijd, het is een automatische pagina. Via de backend kun je naar Cursussen > Alle cursussen. Ga met je muis over de desbetreffende cursus en klik op Bekijk. [Let op: niet op Bewerk. Je kunt je cursus, en de losse lessen, ook via daar bewerken, maar dat is minder vanzelfsprekend dan via de cursusbuilder. Aanbevolen is dan ook om de cursusbuilder via de frontend te gebruiken.]

Het kan even duren voordat de wijzigingen doorgevoerd zijn, en te zien zijn voor cursisten. Om dit proces te versnellen kun je handmatig de cache opschonen.