Alles over certificaten

Gewijzigd op Tue, 19 Mar 2024 om 11:56 AM

Je kunt instellen dat cursisten een certificaat (van deelname) ontvangen na het afronden van jouw cursus. Dit is een leuke manier om je cursisten een tastbare beloning te bieden voor het succesvol voltooien van de cursus. Je kunt de cursist op deze manier de kans geven om hun prestatie op sociale media te delen, wat zorgt voor extra zichtbaarheid voor jouw cursussen!

In dit artikel lees je over:
(1) Het standaard certificaat
(2) Een custom certificaat
(3) Het koppelen van het certificaat aan jouw cursus
(4) E-mail die de cursist krijgt
(5) Handmatig uitreiken van het certificaat
(6) Handmatig verwijderen
(7) Waar de cursist het certificaat kan bekijken

(1) Certificaat template

We hebben een standaard certificaat, die je eenvoudig kunt instellen. Dit standaardtemplate bevat automatisch ingevulde gegevens:

1. Naam van de cursist
2. Naam van de cursus
3. Datum van afronding
4. Naam van jouw organisatie

Het standaard certificaat ziet er als volgt uit:

(2) Custom certificaat

Als je liever een aangepast certificaat wilt uitreiken, ben je vrij om je eigen ontwerp te gebruiken. Je kunt dit certificaat niet zelf instellen, dat kunnen wij voor je doen. Stuur hiervoor een e-mail naar support@maatos.nl met de volgende informatie:

1. Een blanco versie van het certificaat

2. Een ingevulde versie
3. Afmetingen: A4-formaat (liggende of staande weergave maakt niet uit)
4. Gewenste bestandsformaat: jpg of png

(3) Certificaat aan cursus koppelen

Het instellen van certificaten is eenvoudig. Ga naar het tabblad Instellingen in de cursusbuilder en zoek de certificaatoptie:

Hier kun je kiezen welk template je wilt gebruiken en het vereiste slagingspercentage instellen om het certificaat te ontvangen. Vul 'Standaard Certificaat' in als je het standaard template wil gebruiken. Als je ons hebt gemaild met jouw eigen design, laten we je altijd weten welke naam dit template heeft, zodat je hem kunt opzoeken.

(4) E-mail die de cursist krijgt

De cursist krijgt een automatische e-mail bij het behalen van een certificaat. Je vindt die e-mail via de backend via E-mails > Cursus E-mails > Certificaat (daar staat JA bij e-mail bij de cursist). Als je op Bewerk E-mail Sjabloon klikt kan je deze e-mail tekstueel aanpassen:

(5) Certificaat handmatig uitreiken

Je kunt een certificaat handmatig uitreiken aan een cursist via Beheer. (Helemaal onderaan dit supportartikel (onderdeel 6), lees je hoe je gemakkelijk bij het Cursistenbeheer van een cursus komt.)

Om het certificaat handmatig uit te reiken:

1. Ga via Mijn Cursussen of de cursuspagina naar Beheer
2. Klik op het sleutelsymbool onderaan
3. Vink de juiste cursist aan
4. Kies de optie Wijs cursus certificaat toe
5. Klik op de knop Wijs actie toe om de actie te bevestigen
6. Het certificaat staat nu in het profiel van de cursist

Let op! Als je een certificaat opnieuw wil uitreiken aan een cursist, verwijder dan eerst het certificaat (zie hierboven) en reik daarna het certificaat opnieuw (handmatig) uit.

(6) Certificaat handmatig verwijderen

Volg hiervoor stap 1 t/m 3 van punt (4) hierboven. Daarna:
4. Kies je de optie Verwijder cursus certificaat
5. Klik je op de knop Wijs actie toe om de actie te bevestigen
6. En het certificaat is dan uit het profiel van de cursist verwijderd.

(7) Waar vindt de cursist het certificaat?

Als een cursist een certificaat heeft verdiend kan deze terug worden gevonden in het Dashboard van de cursist, onder Profiel: