Reviews uitschakelen of inschakelen

Gewijzigd op Mon, 13 Jun 2022 om 03:03 PM

Standaard kunnen cursisten een review achter laten op jouw cursus en zie je in de cursus blokken het aantal sterren staan. In dit artikel leer je hoe je dit uit kunt zetten.

Reviews uitzetten:

(1) Ga naar de cursuspagina en klik op Bewerk cursus

(2) Ga naar het tabje Instellingen en zet de mogelijkheid om een review te plaatsen uit. Zie:

(3) Je kunt nu geen review achterlaten voor deze cursus. De sterren zijn nog wel zichtbaar

(4) Om ook de sterren weg te halen moeten we custom CSS toevoegen. Klik bovenaan op "Customizer" en vervolgens op custom CSS. En voeg de volgende CSS toe:

.course-star-rating, #item-header-content #item-meta {
display:none!important;
}
#course-list li .item-meta {
display:none!important;
}

(5) Klik bovenaan op Publiceren.

Mocht het nog steeds mogelijk zijn om op de cursus pagina een review achter te laten, doe dat het volgende:

(1) Ga naar de backend en klik op Cursussen > Alle Cursussen.

(2) Klik vervolgens op "Snel bewerken" bij de cursus waar je de reviews wil uitschakelen.

(3) Vink hier "Reacties toestaan" uit en sla de wijziging op. Zie:

(4) Bekijk of de reviews nu daadwerkelijk weg zijn.

Reviews aanzetten:

Krijgen cursisten geen reviewformulier te zien na afloop? Dan staat de mogelijkheid tot het achterlaten van een review waarschijnlijk niet goed ingesteld. Je kunt dit checken op 2 plekken.

1.Bij de cursus aan de voorkant, bij de instellingen van de cursus, zie hier:

2.Bij de cursus aan de achterkant, door naar je Dashboard te gaan > Cursussen > Alle cursussen. Zoek je cursus op, beweeg met je muis over de naam en klik dan op Snel bewerken. Zier hier: