Cursist handmatig toevoegen aan een cursus

Gewijzigd op Mon, 04 Mar 2024 om 02:38 PM

Je hebt de mogelijkheid om cursisten handmatig toe te voegen aan je cursus. Je kunt ook jezelf toevoegen aan je cursus, zodat je kunt zien hoe je cursus eruit ziet in de cursusomgeving (dus zoals een cursist jouw cursus zal zien). Wil je de hele klantreis zien? Klik dan hier.

LET OP: is deze persoon nog geen gebruiker binnen jouw Maatos-site? Dan is dat stap 1. Deze persoon kan zichzelf registreren (je kunt hem de link jouwmaatossite.nl/register sturen), of jij kunt hem handmatig toevoegen bij "Gebruikers" in de backend. Hoe je een gebruiker aan het systeem toevoegt, lees je hier.

(1) Cursist handmatig toevoegen

1. Ga via Mijn Cursussen of via de cursuspagina naar Beheer (punt 6 in dit supportartikel)
2. Scroll tot het studenten icoon ziet. Zie:

3. Vul in de zoekbalk de naam of het e-mailadres in (minimaal 4 tekens). Klik vervolgens op Voeg cursist toe.

4. Heb je jezelf aan de cursus toegevoegd? Als je de pagina ververst, zal je zien dat de knop aan de rechterkant nu vervangen is voor een knop met daarop “Start”. Als je hierop klikt start je met de cursus in de cursusomgeving.

Let op: Iemand aan de cursus toevoegen, kan alleen als de cursus gepepubliceerd is. Je kan een concept (draft) niet als cursist bekijken. Wel kan je een voorbeeld van elke les zien, maar niet in dezelfde weergave als de cursist later te zien krijgt.

(2) Videovoorbeeld