Afrekenpagina: adresvelden toevoegen

Gewijzigd op Tue, 19 Sep 2023 om 11:26 AM

Standaard wordt niet om het adres van een klant gevraagd bij het afrekenen. Dat komt omdat elk extra veld op de afrekenpagina de kans vergroot dat iemand het afrekenpagina zal verlaten. Aangezien je het adres van iemand niet nodig hebt (omdat je een online cursus koopt), hebben we deze weggelaten. Als je deze velden toch graag wil activeren, bijvoorbeeld omdat je ook iets wil versturen naar de koper, dan kan dat. Volg dan de stappen hieronder.

1. Ga naar de voorkant van jouw site en klik rechtsboven op Customizer

2. Klik vervolgens in het linker menu op Custom CSS:

3. Plak hier onderstaande code, en sla op

#billing_address_1_field,#billing_country_field {
display:block!important;
}
#billing_city_field,#billing_postcode_field {
display:inline-block!important;
}

4. Ga naar de achterkant van de site en ga naar Winkel > Checkout Form

5. Zet de velden in de onderstaande volgorde (billing_country moet onderaan staan) en klik daarna één voor één op het potloodje om dit specifieke veld te bewerken:

6. In dit venster ga je naar Display Rules. Haal de display rules weg door op het kruisje te klikken (waarschijnlijk staat er slechts een bij 'Based on Checkout Fields'):

7. Klik op 'Save & Close' en herhaal deze stappen voor alle velden die je zichtbaar wil hebben op jouw afrekenpagina.