Custom afrekenpagina / checkout maken

Gewijzigd op Fri, 17 Nov 2023 om 03:01 PM

Met het Compleet abonnement heb je de mogelijkheid om gepersonaliseerde afrekenpagina's te maken om jouw conversies te optimaliseren. Je kunt zelfs per product een andere afrekenpagina laten tonen.

➡️ Ook interessant: deze video over Verkoopfunnels.

Geef je het design van jouw afrekenpagina liever uit handen? Bekijk hier onze services incl. prijzen.

Je vindt hieronder:
(1) Afrekenpagina voor alle producten (globaal)
(2) Een afrekenpagina als onderdeel van een funnel
(3) Velden op de afrekenpagina aanpassen
(4) Afrekenpagina voor specifieke producten

(1) Afrekenpagina maken voor alle producten (globaal)

1. Ga in de backend en klik op FunnelKit > Store Checkout
Het handigst is om dit in een nieuw tabblad te openen, zodat je, als je straks gedesigned hebt, weer gemakkelijk terug kan naar de backend
Zie je de optie FunnelKit niet staan? Neem dan contact met ons op

2. Heb je al een template ontworpen in een funnel? Ga dan naar dit template en sla die op, zodat je die ook hier kunt importeren (zie Import Store Checkout in het screenshot hieronder). Wil je weten hoe? Lees hier onder "Save your page as a template".

Heb je nog niets ontworpen? Ga dan verder:

3. Klik op Create Store Checkout.
Kies een template of start from scratch.
Als je een template kiest, kan je die eerst bekijken (Preview) en dan importeren.

4. Je geeft de funnel een logische naam en dan wordt de funnel aangemaakt. De checkout-page (afrekenpagina) staat bovenaan:

6. Klik op Edit om deze checkout-page te bewerken.
Je kunt daar een preview bekijken of het template bekijken door op Edit Template te klikken

7. Nu wordt Elementor geladen met jouw nieuw template voor de afrekenpagina. Deze kun je naar wens aanpassen op de manier die je gewend bent bij het aanpassen van pagina's.
Zie hiervoor ook dit supportartikel:
➡️ Video: pagina's maken en bewerken

8. Wil je geen header en footer op je afrekenpagina? Klik dan links onderaan op het tandwieltje. Selecteer vervolgens de pagina layout: Elementor Canvas. (Meestal staat dit al zo ingesteld bij afrekenpagina's)

9. Wil je iets aanpassen en lukt het niet? Dan kan het zijn dat het en standaard 'veld' is. Bekijk hiervoor stap (3) hieronder.

11. Verwijder de cache en herstel de permalinks. Lees hier hoe je dat doet.

12. Test of je nu naar de nieuwe afrekenpagina gaat als je een cursus koopt!

Tip: Terug naar je Dashboard? Klik op de streepjes en kies voor Afsluiten.
De vraag kan komen waarnaar je wil terugkeren, kies dan het Dashboard.

(2) Een afrekenpagina als onderdeel van een funnel

1. Zorg er eerst voor dat je een actief Compleet abonnement hebt

2. Ga naar de backend en klik op FunnelKit > Funnels
Het handigst is om dit in een nieuw tabblad te openen, zodat je, als je straks gedesigned hebt, weer gemakkelijk terug kan naar de backend
Zie je de optie FunnelKit niet staan? Neem dan contact met ons op

3. Klik op Add new funnel

4. Kies een template, of maak zelf alles via Start from scratch
Als je een template kiest, kan je die eerst bekijken (Preview) en dan importeren
Heb je al een template gemaakt bij stap (1)? Dan kan je die ook opslaan en weer importeren. Lees hier onder "Save your page as a template".

5. Je geeft de funnel een logische naam en dan wordt de funnel aangemaakt. De checkout-page (afrekenpagina) staat bovenaan:

6. Klik op het penseeltje met Edit om deze checkout-page te bewerken.
Je kunt daar een preview bekijken of het template bekijken door op Edit Template te klikken

7. Nu wordt Elementor geladen met jouw nieuw template voor de afrekenpagina. Deze kun je naar wens aanpassen op de manier die je gewend bent bij het aanpassen van pagina's.
Zie hiervoor ook dit supportartikel:
➡️ Video: pagina's maken en bewerken

8. Wil je geen header en footer op je afrekenpagina? Klik dan links onderaan op het tandwieltje. Selecteer vervolgens de pagina layout: Elementor Canvas. (Meestal staat dit al zo ingesteld bij afrekenpagina's)

9. Wil je iets aanpassen en lukt het niet? Dan kan het zijn dat het en standaard 'veld' is. Bekijk hiervoor stap (3) hieronder.

(3) Velden op de afrekenpagina aanpassen

Je kan ook de velden aanpassen die op de afrekenpagina komen. Om deze aan te passen ga je naar het tabje Fields.

1. Maak eerst een afrekenpagina in een funnel (zoals hierboven beschreven staat), of ga naar een bestaande funnel.

2. Bewerk de afrekenpagina, zie:

3. Klik vervolgens op het tabje field om onderstaand scherm te krijgen en de velden aan te passen:

(4) Afrekenpagina maken voor specifieke producten

Je kunt ook een afrekenpagina maken waar je alleen specifieke producten kunt kopen, zoals bijvoorbeeld deze afrekenpagina. De link van deze afrekenpagina kan je gebruiken om bezoekers direct door te sturen naar deze afrekenpagina, ze krijgen dan meteen de producten in hun winkelmandje die je hier hebt ingesteld.

1. Maak eerst een afrekenpagina in een funnel (zoals hierboven bij stap (2) beschreven staat).

2. Bewerk de afrekenpagina (door op het penseeltje 'Edit' te klikken)

3. Klik op Products, Add Product en typ daar de naam van je cursus of product:

5. Geef eventueel extra korting op het product.

6. Mag de bezoeker op deze pagina alleen maar dit specifieke product kopen zorg dan dat onderaan deze optie staat ingesteld: