Site/pagina werkt niet goed (Troubleshoot guide)

Gewijzigd op Wed, 27 Sep 2023 om 05:43 PM

Werkt de cursusbuilder niet?
Zijn sommige pagina's onbereikbaar?

Meestal komt dit doordat er een foutje in de cache is geslopen, of doordat de permalinks van de site corrupt zijn geraakt.

Let op: ziet je Homepage er anders uit? Dan kan het ook zijn dat de pagina niet bewerkt is met Elementor (pagebuilder) en daarom verkeerd geladen wordt. Lees hier meer.

Stappenplan voor het herstellen van je site:

(1) Opschonen van de cache

1. Ga naar de backend van jouw Maatos-site
2. Klik op het symbool van een ruit. Kies daar voor Alles opschonen:

(2) Herstellen van de permalinks

1. Ga naar de backend van de site
2. Ga naar Instellingen > Permalinks

Belangrijk: deze instellingen hebben invloed op de linkstructuur van je website en zijn cruciaal voor de siteopbouw en vindbaarheid. Het is raadzaam om hier normaal gesproken geen wijzigingen aan te brengen. In sommige gevallen kan de linkstructuur beschadigd raken, wat vereist dat deze instellingen opnieuw geconfigureerd moeten worden. Hieronder lees je hoe je dit precies kunt doen. In principe dienen alle slugs ingesteld te zijn op Aangepaste structuur, Aangepaste basis of Custom basis. Kopieer de instellingen exact zoals hieronder weergegeven.

3. Kies bij alle opties Aangepaste structuur etc

4. Bekijk of bij iedere instelling de juiste tekst in het veld staat (zie afbeelding hieronder)

5. Sla op door op Wijzigingen opslaan te klikken
6. Als deze pagina opnieuw geladen is kan het lijken alsof de instellingen niet goed zijn opgeslagen, dat is niet het geval, dus dat mag je negeren.

Controleer of alles nu weer naar behoren werkt. Zo niet, herstel dan nogmaals de cache (stap 1). Als dit ook geen oplossing biedt, neem dan contact met ons op via support@maatos.nl.