Frontend / backend / cursusbuilder / beheer

Gewijzigd op Mon, 20 Nov 2023 om 02:44 PM

In dit artikel vind je informatie over:

  1. Frontend / voorkant
  2. Backend / achterkant
  3. Van front-end naar back-end navigeren, en andersom
  4. Cursus bewerken > Mijn Cursussen
  5. Hoe kom je bij de cursusbuilder?
  6. Beheer


(1) Frontend / voorkant

Dit is het gedeelte van de website dat de websitebezoeker zien. Jouw visitekaartje, met jouw Homepage, Over-pagina, Cursusoverzicht. Alle informatie.
(2) Backend / achterkant

De backend is het gedeelte van het systeem dat niet zichtbaar is voor de websitebezoeker. Je komt hier terecht als je inlogt. Als beheerder (admin) heb je via de backend toegang tot de instellingen van het systeem, o.a. je bestellingen, factuurinstellingen, e-mailmarketing.

Doorgaans hebben er twee soorten gebruikers toegang tot de admin. Dat is de hoofdgebruiker (jij, of iemand die het voor je regelt) en de medewerkers van Maatos. Je kan gebruikers (als je ingelogd bent als beheerder) toegang geven tot de backend door ze de juiste rechten te geven in hun profiel.(3) Van front-end naar back-end

Wil je van de frontend naar de backend? Klik dan op de naam van jouw site, links bovenin: Ben je in de back-end en wil je naar de front-end? Dat werkt op dezelfde manier: door op jouw site-naam te klikken.
TIP: Open de front-end en back-end naast elkaar in een tabblad. Dit doe je gemakkelijk door bijvoorbeeld van back-end naar front-end te gaan en dan niet met je gewone muisknop te klikken, maar met je rechtermuisknop, en te kiezen voor 'Link openen in nieuw tabblad'. Zo kan je snel schakelen tussen de twee, doordat je ze allebei open hebt staan.


1. 


2.(4) Cursus bewerken > Mijn Cursussen

Heb je een cursus gemaakt en wil je die bewerken? Dat kan het handigst via de cursusbuilder. Via de backend kun je ook naar de cursus, en ook de aparte lessen bekijken, maar in de cursusbuilder is alles bij elkaar gebundeld. Je komt hier snel via Mijn Cursussen in de balk bovenin. Deze is, als je ingelogd bent, altijd zichtbaar (dus zowel in de front- als de backend). Zie hieronder twee screenshots:
(5) Cursusbuilder


5.1 Via Mijn Cursussen
In Mijn Cursussen vind je alle cursussen die jij als gebruiker hebt aangemaakt. Vanuit hier kun je de cursus bewerken in de cursusbuilder door op Bewerk cursus te klikken. Ga naar dit artikel als je voor het eerst een cursus maakt via de cursusbuilder.
5.2 Via de cursuspagina
Wil je een cursus bewerken die iemand anders (bijvoorbeeld een collega) gepubliceerd heeft? Ga naar de desbetreffende cursuspagina, en daar vind je Bewerk Cursus. Soms staat deze als dropdown onder Meer:(6) Beheer


6.1 Via Mijn Cursussen
Via Mijn Cursussen (zie (5) hierboven) kun je ook naar het cursistenbeheer: de twee poppetjes ('users'). Je kunt hier handmatig cursisten toevoegen, toegang verlengen, statistieken inzien en meer.6.2 Via de cursuspagina
Net als bij 5.2, vind je de optie Beheer ook via de cursuspagina van de desbetreffende cursus.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren