Foutmelding: Pagina niet gevonden (404)

Gewijzigd op Wed, 11 Jan 2023 om 12:12 PM

In dit artikel vind je een stappenplan wanneer je de melding krijgt dat een pagina op jouw Maatos site niet gevonden kan worden (oftewel een: HTTP error 404).

Stap 1: Om welke pagina gaat het?

Kijk naar de url van de pagina die niet meer werkt. Ga vervolgens naar de achterkant van het systeem en kijk bij het tabje pagina's. Bekijk of de pagina die de foutmelding geeft nog wel bestaat. Als deze er niet meer staan klik dan op de prullenbak en herstel de pagina.

Gaat het om een cursus? Zoek dan naar de cursus in het tabje Cursussen -> Alle cursussen in de backend.

Bestaat de pagina / cursus nog wel? Maar is deze nog steeds niet toegankelijk ga dan naar stap 2

Stap 2: Resetten van de permalinks

Ga naar de backend van de site en klik op Instellingen -> Permalinks. Let op deze instellingen beïnvloeden de link structuur van jouw site, en heeft veel invloed op de opbouw van jouw site en de vindbaarheid. Het is dus erg belangrijk dat je hier normaal gesproken geen wijzigingen in maakt. Het kan voorkomen dat jouw linkstructuur corrupt raakt in dat geval moeten we deze instellingen opnieuw opslaan. Hieronder vind je hoe je dit exact moet doen.

In essentie moet alle slugs op "aangepaste basis" staan, neem de instellingen exact zo over als hieronder staat afgebeeld. Vink bij alle opties "aangepaste basis" aan en zorg dat de juiste tekst in dat veld staat, zie de rood gearceerde instellingen in de afbeelding hieronder. Sla daarna de wijzigingen op en sluit de instellingen, het kan er soms uitzien alsof de instellingen niet goed zijn opgeslagen maar dat kun je negeren.

Ga eerst kijken of de pagina ondertussen weer gevonden kan worden. Als het niet lukt, sla de permalinks instellingen dan nog een keer op (let er op dat je de juiste instellingen weer gebruikt).

Stap 3: Neem contact op met Maatos

Werkt de pagina nog steeds niet? Neem dan contact met ons op via support@maatos.nl.