Cursuspagina optimaliseren (vindbaarheid)

Gewijzigd op Thu, 07 Dec 2023 om 11:20 AM

In de cursusbeschrijving beschrijf je jouw cursus. Dit is een belangrijke pagina want deze bepaalt in grote mate hoe goed jouw cursus wordt gevonden door zoekmachines zoals Google. Het is dus zeker de moeite waard om je best te doen op een goede cursusbeschrijving. Maar, hoe ziet een goede cursusbeschrijving eruit?

➡️ Tips voor het formuleren van een titel voor je cursus vind je in dit blogartikel.

Geef in een goed lopende tekst antwoord op onderstaande vragen, indien ze relevant zijn voor jouw cursus. Gebruik minimaal 300 woorden en gebruik termen waarop potentiële cursisten zoeken. Blijf weg van hele algemene termen, probeer het specifiek te maken. Maak ook gebruik van bullet points en/of een afbeelding. Tot slot, maak gebruik van H2 of H3 kopjes.

• Waarover gaat de cursus? Wat is dat?

Voorbeeld: Microsoft Excel is een spreadsheet-programma van Microsoft en onderdeel van het kantoorsoftwarepakket Microsoft Office. Microsoft Excel is in zijn huidige vorm beschikbaar voor het besturingssysteem Microsoft Windows en voor macOS. Op beide platformen is Microsoft Excel de marktleider bij de rekenbladsoftware.

• Wat ga je leren in deze cursus?

Het is niet nodig om een opsomming van alle lessen te maken, want dit komt al aan bod in het automatisch gegenereerde 'lessenpakket' - overzicht van alle lessen.

• Voor wie is deze cursus bedoeld?
  • Het eindresultaat. Wat kun je met het programma / de skill als je dit onder de knie hebt? Welk probleem lost deze cursus op?
  • Over mij

Laat zien hoe je aan je expertise komt. Hierover ook meer in je biografie natuurlijk.

• Waarom heb ik deze cursus gemaakt?
  • Unique selling points - Wat maakt deze cursus bijzonder?
  • Call to action

Voorbeeld: Dus.. wil jij leren programmeren om je eigen website te maken? Schrijf je dan nu in voor deze cursus Leren Programmeren en begin vandaag nog aan jouw eigen site!

Je vindt de cursusbeschrijving op het eerste tabblad wanneer je een cursus aan het maken bent. De H2 en H3 kopjes (Koptekst 2 en Koptekst 3) vind je in de balk waar je de tekst kunt bewerken, in het uitklapmenu onder alinea.