Je kunt bij Maatos méér dan alleen cursussen verkopen. Het is ook mogelijk om meer cursisten aan te trekken via bijvoorbeeld het schrijven van blogs.
Om te beginnen met het maken van je eigen blog ga je naar de achterkant van het systeem.
In het linkermenu zie je hier "Blogs" staan, hier klik je op en vervolgens op "Nieuw bericht". Nu kom je in de pagina waar je kan beginnen met het schrijven van je blog.
Wij raden aan om eerst deze eerste stappen uit te voeren:
- Vul een titel in. (Voorbeeld: "Eerste blog over iets belangrijks.")
- Druk op "Save draft".
- Ga met je muis over de titel heen en bekijk of de link die daarna staat. (Voorbeeld: jouwsite.iets/eerste-blog-over-iets-belangrijks).
- Druk na het aanpassen van de juiste URL nogmaals op "Save draft".
- Nu kan er niks meer fout gaan.
Vervolgens kan je aan de slag met het maken van je blog. Je hebt hier de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende onderdelen voor je blog.
De meestvoorkomende onderdelen van een blog
Een goed artikel is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Bij Maatos heb je de mogelijkheid om de belangrijke onderdelen allemaal toe te voegen. De meest voorkomende onderdelen zijn:
- Tussenkopjes/headers (H2, H3, H4, etc.).
- Foto's en video's.
- Lijstjes en opsommingen.
- Quotes.
- Links.
Tussenkopjes en headers
Deze gebruik je om tussen de alinea's een bepaalde structuur te creëren. Dit doe je uiteraard zodat de lezer snel kan zoeken naar een bepaald gedeelte in de tekst.
Wij raden je aan een logische structuur te gebruiken die begint bij een H2 (omdat de titel van de blog de H1 is). Normaliter gebruik je dan voor deelonderwerpen een H3 en deelonderwerpen daarvan een H4, enzovoorts.
Foto's en video's
Deze gebruik je om je blog van meer informatie te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het verduidelijken van een bepaalde zin of statement, of het vertellen over de inhoud.
In principe kan je elke blog wel voorzien van nuttige afbeeldingen die relevant zijn. Deze kan je meteen weer hergebruiken op sociale media, bijvoorbeeld.
Lijstjes en opsommingen
Lijstjes zijn een goede manier om soortgelijke informatie hapklaar neer te zetten. Veel mensen geven de voorkeur eraan om een kant-en-klaar stappenplan te krijgen en een lijstje zorgt daarvoor. Een opsomming al helemaal, omdat je daarmee de stappen in volgorde van uitvoeren kan zetten. Zoals eerder in dit documentje ook al gedaan werd.
Quotes
Spreken voor zich toch? Wanneer je een karakteristieke uitspraak van jezelf, je bedrijf of van iemand anders gebruikt, dan ziet dat er leuker uit in een quote dan in normale tekst. Te herkennen aan dit tekentje: "
Links
Links zijn een hele goede manier om voor vertrouwen te zorgen. Als je durft te linken naar een andere website, dan betekent het dus dat je gebruikmaakt van een betrouwbare en relevante bron. (Let wel op dat je niet linkt naar "slechte/onbetrouwbare" websites. Gebruik voor links naar andere websites altijd "Openen in nieuw tabblad".
Gebruik ook links naar andere blogs of pagina's in je website. Dit zodat mensen snel kunnen vinden wat ze zoeken (en zodat ze langer op je website blijven). Vooral linken naar relevante pagina's, blogs of cursussen werkt goed.
Het publiceren van jouw blog
Zodra je tevreden bent met het artikel kun je het blog publiceren. Druk op 'Publiceer' en de blog is actief. Binnen jouw omgeving komt deze beschikbaar en kan deze gelezen worden door jouw lezers. Het artikel is standaard openbaar zichtbaar.