Bestanden uploaden in de Mediabibliotheek

Gewijzigd op Mon, 04 Jul 2022 om 09:47 AM

Je kan op jouw Maatos-site media (PDF's, e-books, video's, audiofiles of andere mediabestanden) uploaden in de Mediabibliotheek om ze aan te kunnen bieden als 'download' voor jouw websitebezoeker. Uit de Mediabibliotheek haal je dan de url, die je kunt gebruiken om naartoe linken vanuit een (landings)pagina, of een e-mail campagne zodat iemand dat bestand kan bekijken (en downloaden).

Zo zet je een bestand op Maatos

1. Ga naar de backend van jouw site en klik op het tabje Media > Nieuw bestand.

2. Sleep het bestand of klik op bestanden selecteren om het bestand te uploaden.

3. Klik op "Bewerken" of klik op de voorvertoning van het bestand om meer informatie over het bestand te krijgen.

4. Hier vind je de url staan, via deze url kun je het bestand terugvinden. Deze kun je dus delen of gebruiken als downloadlink. Zie:

5. Als je naar deze url gaat zie het bestand en kun je deze downloaden, in sommige browsers wordt het bestand zelfs al automatisch gedownload.

Zo voeg je jouw download toe aan een button

Als je bijvoorbeeld jouw bestand als download wil aanbieden dan kun je deze toevoegen aan een button (knop). Zo doe je dat:

1. Ga naar de pagina waar je de download wil toevoegen en klik op "Bewerk met Elementor".

2. Voeg de widget Knop toe.

3. Vul nu de link in bij de Inhoud, onder "Link", zie:

4. Je kunt door op het tandwieltje achter de link te klikken de link-instellingen wijzigen. Zo kun je bijvoorbeeld de link in een nieuw tabblad laten openen.

5. Sla de wijzigingen op en kijk of het is gelukt door op de knop te klikken.

Je kan ook jouw download toevoegen aan een inschrijfformulier (en deze koppelen aan jouw e-mail marketing). Hier lees je hoe je dat doet.