Media/afbeeldingen optimaliseren

Gewijzigd op Fri, 10 Jun 2022 om 04:36 PM

Door je afbeeldingen zoveel mogelijk te optimaliseren, zullen je pagina's sneller laden en krijg je een (nog) betere gebruikerservaring.

Hoe optimaliseer ik een afbeelding?

Optimaliseren betekent: de bestandsgrootte optimaal maken. Afbeeldingen moet je zo klein mogelijk maken. Wees niet bang! Dit gaat niet ten koste van de kwaliteit, daarom heet het juist optimaliseren. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met de gratis tool TinyPNG.

Hoe kleiner het bestandsformaat, hoe sneller deze is op je Maatos-site.

Waar kan ik afbeeldingen uploaden?

Een plek waar je in één keer veel afbeeldingen kunt uploaden, is in de mediabibliotheek. Deze kun je vinden in de back-end. In het linkermenu vind je het kopje "Media". Klik vervolgens op "Nieuw bestand" om een bestand (of meerdere) te uploaden.

In de mediabibliotheek kun je media en afbeeldingen bewerken, maar bijvoorbeeld ook verwijderen.