Google Analytics instellen

Gewijzigd op Wed, 23 Aug 2023 om 01:01 PM

Voor het analyseren van websitebezoekers en het monitoren van sales kun je gebruikmaken van Google Analytics. Hiervoor moet je eerst een account aanmaken bij Google en Google Analytics activeren.

Zo stel je Google Analytics in op Maatos:

1. Ga naar de backend van jouw Maatos-site

2. Klik op Marketing > Maatos Analytics

3. Switch de knop voor Google Analytics 4 naar "Ja"

4. Vul jouw Google Analytics Tracking-ID in. Deze lijkt op: "G-XXXXXX"

Leeg de cache van  je Maatos-site (lees hier hoe je dat doet), en de statistieken van jouw site zullen nu zichtbaar zijn in Google Analytics.

Let op: Er zit een vertraging op de gegevens die binnenkomen. Het kan dus even duren voordat statistieken te zien zijn.

TIP: Het is jouw verantwoordelijkheid om te voldoen aan de GDPR-regels. Als je extra services gebruikt, zoals Google Analytics, is het aan te raden deze ook op te nemen in jouw Privacy Policy