E-mails: aanpassen welkomstmail (bevestiging account)

Gewijzigd op Thu, 21 Sep 2023 om 02:12 PM

Wanneer een cursist jouw cursus koopt, vinden er twee acties plaats:

1. De cursist maakt een account aan en wordt een Gebruiker in jouw Maatos-site (systeem)
  2. De cursist schaft jouw cursus aan, en komt als cursist in die cursus terecht (specifieke cursus)

Hieronder zie je de e-mail die jouw cursist ontvangt om het account te bevestigen en hoe ze kunnen inloggen op jouw Maatos-site. Jouw logo, sitenaam en gegevens in de footer worden automatisch ingeladen.

Je kunt de tekst van deze e-mail aanpassen (1) of uitschakelen (2).

(1) Welkomstmail tekstueel aanpassen

1. Ga naar de backend van jouw Maatos-site en klik op E-mails > Account E-mails

2. Klik hierna op de e-mail Nieuwe registratie van cursist. Zie:

3. Hier kun je de tekst aanpassen. Enkele woorden staan tussen vierkante haakjes (zoals [user_login]). Dit zijn variabelen die gegevens van de ontvanger inladen. We raden aan deze niet te veranderen of verwijderen. Verder kun je de e-mail tekstueel helemaal naar wens veranderen.

4. Tevreden? Klik bovenaan op Opslaan. Via de knop Stuur mij een testmail kun je controleren hoe deze e-mail er nu uitziet. Goed om te weten: in deze test worden de variabelen niet ingevuld.

(2) Welkomstmail uitzetten

Je kunt deze e-mail ook deactiveren. Klik hiervoor op Melding uitgeschakeld en sla daarna op: