Je kunt jouw e-mailmarketing eenvoudig koppelen aan Maatos. Alles wat je hiervoor nodig hebt is de API gegevens van jouw e-mailprovider. Deze vind je vaak in jouw account, of kun je opvragen bij de service zelf.

Wil je meer informatie over het koppelen van e-mailmarketing met Maatos? Bekijk dan eerst dit artikel.

E-mail service integreren

Zo kun je jouw e-mailservice koppelen aan Maatos:

1. Ga naar de backend van jouw site en kik op Marketing - E-mailmarketing.

2. In dit venster vind je de algemene instellingen van jouw e-mailmarketing. Deze bepalen wat er gebeurt als iemand zich inschrijft voor jouw e-mailmarketing via de afrekenpagina (de "nieuwsbrief").

3. Onder de Algemene instellingen vind je de integraties. Hier kun je jouw API sleutel toevoegen.

4. Scroll na het invullen naar beneden en klik op "Wijzigingen opslaan".

5. Scroll terug naar de service die je zojuist hebt ingevuld en koppel de juiste lijst/tags.

6. Sla de wijzigingen weer op.

7. Nu wordt een cursist na het betalen ingeschreven op deze e-maillijst (mits zij hier akkoord voor geven uiteraard, ofwel het vinkje aanvinken).

E-mails op basis van welk product er gekocht wordt

Je kan ook e-mails sturen op basis van wat iemand gekocht heeft. Dit kan erg handig zijn als je met funnels werkt bijvoorbeeld. Dan kan je een aparte tag mee geven die een automation start (of juist stopt).

Zo kun je dit instellen:

1. Ga eerst naar de algemene instellingen van de E-mailmarketing (bij Marketing - E-mailmarketing).

2. Stel in of gebruikers zowel op de algemene lijst als de product lijst moeten worden ingeschreven (of alleen op de product lijst). Zie:

3. Sla de wijzigingen op.

4. Ga naar Producten in de backend en klik op het product waarvoor je een specifieke lijst of tag wil invullen.

5. Scroll naar beneden en vink de optie "Schakel E-mailmarketing integratie in".

6. Vul de gegevens in en stel in op welke lijst iemand ingeschreven moet worden. Zie:

7. Scroll naar boven en klik op Bijwerken.

8. Maak nu een testbestelling om te kijken of de koppeling goed gaat. Hoe je een testbestelling plaatst, lees je hier.

Troubleshoot

Niet al mijn lijsten zijn beschikbaar

Ga naar de emailmarketing instellingen en klik op de integratie die je gebruikt. Sla hier opnieuw de api sleutel op. Als het goed is zijn de lijsten nu gesynchroniseerd en kun je deze koppelen in Maatos.