Webshop: product verbergen

Gewijzigd op Mon, 29 Jan 2024 om 11:09 AM

Gebruik je een webshop voor digitale en/of fysieke producten?

Automatisch worden daar ook de Producten van de cursussen getoond. Als je een cursus aanmaakt, wordt er namelijk automatisch een product aangekoppeld. Dit product rekent een klant af (want een 'cursus' kan niet in het winkelmandje).

Deze producten die aan cursussen gekoppeld zijn, kun je het beste verbergen, omdat je informatie/verkoop van een cursus beter via de cursuspagina kan laten gaan, en niet via de productpagina van die cursus.

Je gebruikt je Shop dus als overzicht voor digitale en fysieke producten, en mijnmaatossite.nl/alle-online-cursussen als overzicht voor je cursussen.

Het kan soms ook nuttig zijn om een product te verbergen omdat je een exclusief kortingsproduct hebt gemaakt die niet iedereen zomaar mag zien.

Een product verbergen

1. Ga naar de backend en klik op Producten > Alle producten

2. Klik bij het product dat je wil bewerken op Bewerk
3. Nu zie je aan de rechterkant het blok Publiceren
4. Klik bij Productzichtbaarheid: Winkel en zoekresultaten op Bewerken

5. Je krijgt een aantal opties te zien. Kies hier voor Verborgen en klik op OK:

6. Klik daarna op Update om deze instellingen op te slaan.