Koppelen met Zapier

Gewijzigd op Tue, 23 May 2023 om 03:56 PM

Via Maatos is het mogelijk om een koppeling te maken via Zapier middels de webhooks. In dit geval kun je Zapier gebruiken om met WooCommerce te koppelen (de e-commerce software die wij voor de Maatos-winkel gebruiken). Met de Zapier-koppeling kun je honderden apps koppelen en triggers instellen op basis van events op Maatos. De Zapier-koppeling maakt gebruik van Webhooks om het te laten werken.

Om gebruik te maken van Zapier heb je zelf een licentie bij Zapier nodig.

Zo stel je de Zapier koppeling in
  1. Ga naar Zapier en maak een nieuwe Zap
    1. Kies als Trigger: "Webhooks by Zapier"
    2. Kies als Event: "Catch Hook"
  2. Klik op Continue, zodat je een nieuwe Webhook URL krijgt. Kopieer deze URL
  3. Ga naar de Maatos Backend ➝ Winkel ➝ Geavanceerd ➝ Webhooks
  4. Voeg een nieuwe Webhook toe
    1. Geef het een naam zodat je het zelf herkent
    2. Status: kies de gewenste status (Actief, gepauzeerd of gestopt)
    3. Bij het Onderwerp kun je de trigger op Maatos kiezen. Dit zijn dus bijv. afgeronde bestellingen
    4. Vul bij de Aflever-URL de Webhook URL in van stap 2.
    5. De rest hoef je niet in te vullen en gaat automatisch
  5. Test de gekozen actie door deze uit te voeren. Bij Zapier kun je testen om te zien wat er is binnengekomen.

Nu kun je de rest van je Zap instellen. Je kunt bepalen welke acties uitgevoerd moeten worden en wat er verder gebeurt binnen de Zap.

Let op: Dit is een geavanceerde functionaliteit en de koppeling met Zapier valt niet binnen onze reguliere support. Heb je hulp nodig bij het opzetten hiervan? Dan valt dit onder onze extra diensten en zal dit apart in rekening gebracht worden.