Koppelen met Moneybird

Gewijzigd op Fri, 30 Jun 2023 om 11:14 AM

Het is mogelijk om jouw Maatos-site te koppelen met het administratiesysteem Moneybird. Daarmee kunnen de facturen voor bestellingen van jouw klanten direct vanuit Moneybird gestuurd worden.

Let op: deze feature is beschikbaar vanaf het Premium pakket, en is niet standaard geactiveerd. Wil je gebruik maken van de Moneybird-koppeling? Neem contact met ons op om dit te activeren.

Wat doet de integratie met Moneybird?
Met de integratie wordt het makkelijker om je eigen administratie bij te houden. De integratie met Moneybird zorgt er voor dat facturen voor klantbestellingen vanuit Moneybird gestuurd worden. De betaling en toegang wordt nog altijd op dezelfde manier verwerkt (dus via je Maatos-site middels iDeal, creditcard, etc). De opbrengsten kun je direct op de juiste posten laten boeken binnen je administratie. Je kunt zelf bepalen in welke fase van de bestelling facturen gestuurd worden en op welke posten het geboekt moet worden.

(1) Een Moneybird licentiecode aanschaffen

Om je Maatos-site (die gebruikmaakt van WooCommerce als shop) met Moneybird te kunnen koppelen, heb je een licentiecode nodig. Je schaft deze aan voor een jaar, en daarna wordt deze automatisch verlengd. Moneybird noemt zelf in dit artikel enkele aanbieders. Wij denken dat deze van Extension Tree en deze van Sesam Solutions de voordeligste zijn.

(2) Moneybird koppelen met je Maatos-site

1. Nadat de Moneybird-koppeling door ons geactiveerd is, ga je naar de achterkant van jouw Maatos-site, naar:
Winkel > Instelingen > Integratie > Moneybird

2. Klik op de knop om jouw koppeling aan te maken
3. Doorloop de stappen in de pop-up, en vul de juiste gegevens in
4. Vul op de plaats van de licentiecode, de licentiecode in die je hebt aangeschaft

Het is nu gelukt om de koppeling op te zetten! De volgende stap is het instellen van jouw administratie met Moneybird. Zie hieronder, stap (3).

(3) De instellingen van Moneybird en Maatos
Ga weer naar de achterkant van Maatos > Winkel > Instellingen > Integratie > Moneybird. Hier vind je verschillende instellingen zodat je jouw Maatos-site kunt koppelen met Moneybird.
De beschikbare instellingen bevatten allemaal uitleg en zijn afhankelijk ook van de instellingen in jouw eigen Moneybird-administratie. Doorloop dit zorgvuldig en controleer of alles klopt.

Er zijn verschillende instellingen mogelijk. Overleg met je boekhouder of accountant welke instellingen je moet toepassen. Maatos geeft geen fiscaal/juridisch advies en levert alleen de tool om te koppelen. Je bent zelf verantwoordelijk voor een correct gebruik en het toepassen van de juiste instellingen.