"Over de instructeur" aanpassen of verbergen

Gewijzigd op Mon, 21 Aug 2023 om 01:10 PM

Op een cursuspagina wordt automatisch een blok ingeladen met informatie over de instructeur die de cursus heeft ontwikkeld. Vooral op cursussites met meerdere instructeurs is dit een mooie plek om achtergrondinformatie te delen. Stel ook zeker een profielfoto in!

Ben jij de enige instructeur? Dan kun je er ook voor kiezen dit blok te verbergen (zie stap 3), omdat de kans groot is dat je al een blok 'Over jou' op de Homepage hebt staan, of zelfs een hele Over-pagina hebt.

(1) Profielfoto en biografie
De profielfoto zie je niet alleen op de cursuspagina (A), maar ook in het cursusoverzicht (B) (lees hier meer over deze pagina's). De biografie-tekst wordt op de cursuspagina getoond.

(A)

(B)

(2) Bovenstaande aanpassen
1. Op een cursuspagina zie je welke instructeur aan een cursus gekoppeld is

2. Via de backend ga je naar Gebruikers > Alle gebruikers
3. Zoek de gebruiker op via de zoekbalk, als je hem niet direct in de lijst ziet staan

4. Ga met je muis over de naam, dan verschijnt de optie Uitgebreid

5. Klik erop en voeg rechts een Profielfoto toe

6. Bij Biografie kun je ook een tekst toevoegen (tip: houd het kort)

7. Vergeet niet op Werk het profiel bij te klikken om alles op te slaan

Tip: Bij Profiel (naast Uitgebreid profiel, zie hierboven), kun je de 'Weergavenaam' instellen. Kies bijvoorbeeld je voor- en achternaam of enkel je voornaam.

(3) Over de instructeur-blok verbergen

1. Ga naar de voorkant van jouw Maatos-site en klik bovenaan op Customizer

2. Klik onderaan op Custom CSS

3. Voeg de volgende code toe en klik op Publiceren

#instructorinfo {display:none!important;}
#nav-op-cursus #instructeur {display:none!important;}