Nieuwe instructeur toevoegen

Gewijzigd op Tue, 12 Dec 2023 om 10:09 AM

Je kunt meerdere instructeurs toevoegen aan jouw Maatos-site. Deze accounts hebben de mogelijkheid om een cursus te maken aan de voorkant van de site (via de cursusbuilder), maar kunnen niet in de achterkant van de site. Hier lees je hoe je een instructeur-account voor iemand aanmaak. Een andere optie is om bezoekers zich als instructeur te laten registeren (zie stap 2), maar wij adviseren om het zelf in de hand te houden.

(1) Zelf een nieuwe instructeur toevoegen

1. Ga naar de achterkant van jouw site en klik op Gebruikers > Nieuwe toevoegen
2. Vul de velden in, kies voor de rol Instructor. Zie:

3. Klik op Nieuwe gebruiker toevoegen om op te slaan
4. Klik nu op Gebruikers > Alle gebruikers om te controleren of de gebruiker in de lijst staat.

(2) Mogelijkheid "Registreren als instructeur" activeren

Je kunt ook een registratiepagina activeren, waarmee bezoekers zelf een instructeuraccount aan kunnen maken. We adviseren om het zelf in de hand te houden. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om deze link alleen te delen met mensen voor wie die bedoeld is.

1. Ga naar de backend van de site en klik op Pagina's > Alle Pagina's

2. Zoek naar de pagina Registreer als instructeur en klik op Snel bewerken (verschijnt als je met je muis over de naam van de pagina heen gaat)

3. Verander de status van Concept naar Gepubliceerd en klik op Update. Zie:

4. Klik nu op Bekijk om de pagina te zien. Deze url kun je gebruiken om te delen met collega's, etc.

Zie hier een voorbeeld van de pagina: