Instructeur van een cursus wisselen

Gewijzigd op Mon, 05 Feb 2024 om 05:28 PM

Je kan de instructeur van een cursus altijd veranderen. Let op: als je de instructeur van de cursus wisselt, worden niet alle lessen die bij deze cursus horen gewisseld. Volg dus ook stap (2) in dit artikel om de lessen aan de nieuwe instructeur te koppelen, want dan worden bijvoorbeeld de vragen die onder deze lessen gesteld worden, naar het e-mailadres van deze instructeur gestuurd. Dit geldt ook voor toetsen.

(1) Instructeur van een cursus veranderen

1. Ga naar de backend naar Cursussen > Alle cursussen

2. Zoek de cursus op waar je de instructeur van wil aanpassen en klik op Snel bewerken

3. Kies bij Auteur de gewenste naam en klik op Update:

Staat de instructeur er niet bij? Heb je deze persoon eerst als gebruiker toegevoegd aan je Maatos-site? Lees hier hoe je dat doet.

(2) Instructeur bij alle lessen veranderen
1. Ga nu naar Cursussen > Alle lessen
2. Hier zie je alle lessen van alle cursussen door elkaar, je kunt eventueel bundelen op datum

3. Je kunt meerdere lessen selecteren door ze aan te vinken (of klik op het hokje naast Titel om alle lessen die op deze pagina worden weergegeven te selecteren)

4. Klik hierna bovenaan op Bulkacties > Bewerken > Toepassen:

5. Hier kies je bij Auteur de gewenste instructeur en klik op Update

6. Zo doe je dit voor alle lessen die je wil wijzigen: