Toegang tot cursus (is verlopen)

Gewijzigd op Tue, 26 Sep 2023 om 03:48 PM

Standaard houden cursisten toegang tot een cursus totdat de toegangstijd verloopt. Er zijn twee instellingen die dit beïnvloeden en ervoor kunnen zorgen dat de toegang eerder verloopt. In dit artikel bespreken we beide.

(1) Manier van nakijken

Bij het instellen van de cursus vind je deze optie:

Dit houdt in dat jij als instructeur de cursus automatisch of handmatig nakijkt nadat een cursist de cursus heeft afgerond. Als dit op automatisch staat dan houdt de cursist toegang en krijgt deze automatisch het certificaat, als je dit hebt ingesteld. Als dit op handmatig staat, moet je eerst zelf de cursus nakijken voor de cursist voordat deze weer toegang krijgt tot de inhoud en het certificaat ontvangt.

Wil je dus dat een cursist toegang blijft houden tot de content laat deze instelling dan op automatisch staan.

(2) Aantal herkansingen

Daarnaast is deze instelling van toepassing:

Dit houdt in dat een cursist de cursus opnieuw kan volgen. In het geval dat een cursist de herkansing gebruikt, gaat alle voortgang verloren en beginnen ze opnieuw. Als er geen herkansingen zijn ingesteld kan de cursist nog wel de cursus terugkijken maar niet de cursus opnieuw volgen.

Wil je zeker weten dat de cursist toegang blijft houden tot de cursus, vul hier dan 9999 dagen in, dan kan de cursist altijd terug in de cursus en opnieuw beginnen als hij/zij dat wil.

Stond deze instelling op nul en wil de cursist de cursus nogmaals volgen maar lukt dat niet? Dan kun je de cursus resetten voor deze cursist:

1. Ga naar Beheer
2. Zoek de cursist op
3. Klik op het ronde pijltje