Menubalk (header) aanpassen

Gewijzigd op Wed, 28 Feb 2024 om 03:28 PM

Vormgeving van jouw Maatos-site


(1) Wat is de menubalk?
In de menubalk (ook wel header genoemd), zie hieronder, kunnen je websitebezoekers gemakkelijk door je website navigeren. Hier plaats je links naar de belangrijkste pagina's. In de footer, die zich onderaan de pagina bevindt, kun je ook links plaatsen naar andere pagina's, vooral die minder cruciaal zijn maar toch belangrijk, zoals de voorwaarden en het privacybeleid.(2) Hoe pas je de menubalk aan?

1. Ga via de backend naar Menu > Menu's
2. Kies in het drop-down menu voor 'Main menu'

3. Bij Menu-items toevoegen vink je pagina(s) aan die je in de menubalk wil tonen

4. Klik op Aan menu toevoegen, ze verschijnen dan rechts in de menustructuur


5. Sleep het menu-item op de plek die je wil. Je kunt ook de naam aanpassen. Stel dat de pagina 'Over ons' heet, kun je het navigatielabel hernoemen. Hierdoor voorkom je dat je de naam van de pagina ook helemaal moet aanpassen. Denk aan "Over mij", "Over het team", of "About me"6. Je kunt ook een drop-down maken, sleep hiervoor het menu-item een klein tikje naar rechts. Zo zorg je ervoor dat één item in de menubalk getoond wordt met een pijltje ernaast. Als je daar met je muis overheen gaat, verschijnen de overige items daaronder:


Zo komt het er dan uit te zien:


7. In het bovenstaande screenshot zie je ook Meer. Dit is geen bestaande pagina, maar de mogelijkheid om een item in de menubalk te plaatsen zonder dat dit ook een bestaande pagina hoeft te zijn. Je voegt dit toe via Aangepaste links, zie hieronder:Op deze manier kun je ook naar pagina's buiten de Maatos-site verwijzen, bijvoorbeeld naar je 'hoofdwebsite'. (Lees hier meer over het combineren van een hoofdwebsite met een Maatos-site).


(3) Meer info
Er zijn verschillende menu’s die je kunt bewerken. Zo maken we onderscheid tussen de menu’s voor (1) ingelogde gebruikers, (2) uitgelogde gebruikers, (3) cursisten en (4) beheerders/instructeurs. Ons advies is om alle menu's hetzelfde te houden, dat zorgt voor de minste verwarring. Zorg er daarom voor dat alle onderstaande opties aangevinkt zijn voor het 'Main menu':
(4) Stijl aanpassen
De header is qua stijl (layout, kleuren, lettertypes, logogrootte etc) volledig vorm te geven. Je doet dit via de Customizer in het tabje Header:


In de headeropties kun je de achtergrondkleur van header aanpassen, het logo groter of kleiner maken, het lettertype en de kleur van de menu links aanpassen of zelfs de hele stijl van de header veranderen.


TIP: Past het aantal menu-items niet goed op de balk? Kies dan in de Customizer voor de Header Style University. Hierop passen de meeste items. Of mail ons voor tips.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren