Footer aanpassen

Gewijzigd op Wed, 28 Feb 2024 om 04:14 PM

Vormgeving van jouw Maatos-site

(1) Wat is de footer?
Hier leer je hoe je de footer van jouw Maatos-site aanpast. Dit is het onderste gedeelte van jouw site, waar je Contactinformatie en de Site Map (een soort inhoudsopgave van jouw site) kunt vinden. Deze balk wordt op elke pagina getoond:

(2) Footer: kleuren en lettertypes

Via de Customizer via de voorkant van jouw site, kun je in het tabje Footer de belangrijkste instellingen vinden om de footer aan te passen:

1. Standaard instelling = Enkele zijbalk footer
Wil je alleen de copyright-balk laten zien? Kies dan voor Alleen copyright

2. Footer Background Color = kleur van de achtergrond
3. Footer Text Color = kleur van de lopende tekst in de footer
4. Footer Heading Color = kleur van de titels én de links in de footer
5. Bottom Footer Background Color = kleur van de copyright-balk
6. Bottom Footer Text Color = kleur van de titels in de copyright-balk

(3) Footer inhoud aanpassen

Om de inhoud van de footer te wijzigen ga je in de Customizer naar het tabje Widgets. Klik op Top Footer Sidebar om de widgets te bewerken. Zie:

Je kunt hier de blokjes Over ons en Contact wijzigen. Vergeet niet op Publiceren te klikken als je klaar bent:

TIP: Wil je de Site Map in de footer aanpassen? Volg dan de stappen in dit artikel en kies dan in het drop-down niet voor Main menu maar voor Footer. Dit wordt ook in de video bovenaan dit supportartikel vanaf 2:20 minuten uitgelegd.