Jouw sitemap indienen bij Google

Gewijzigd op Tue, 05 Dec 2023 om 03:33 PM

Om jouw site goed vindbaar te maken is het raadzaam Google hier een handje bij te helpen. De eerste stap om meer controle te krijgen over jouw vindbaarheid is door jouw site aan te melden bij de Google Search Console: klik hier voor een stappenplan.

Nadat je dit hebt gedaan kun je bij Google jouw sitemap indienen. Dit is als het ware de plattegrond van jouw site, die Google gebruikt om jouw pagina's te indexeren en op te nemen in de zoekresultaten.

Jouw sitemap indienen bij Google

1. Login bij Google Search Console

2. Kies de juiste property

3. Klik op Sitemaps

4. Voeg jouw sitemap toe. Jouw sitemap url is "sitemap.xml". Deze vul je hier dus in, zoals hieronder. Klik vervolgens op "Verzenden":

5. Het kan even duren voordat alle sitemaps goed zijn opgehaald. Dit komt vanzelf goed, dus geen zorgen als er staat "kan niet ophalen".

PS: Kloppen de screenshots niet meer met de huidige interface bij het indienen? Laat het ons weten, dan updaten we onze afbeeldingen.