Vertalen van jouw Maatos-site

Gewijzigd op Fri, 03 Nov 2023 om 01:03 PM

Bij een Custom abonnement heb je de mogelijkheid om jouw site in meerdere talen aan te bieden (lees hier meer over meertaligheid van jouw Maatos-site). In dat geval krijg je een taalkeuze in de menubalk en kun je jouw content (zowel cursussen als pagina's) in meerder talen aanbieden.

Bekijk hier voorbeeld van meertalige websites:
- square2-1.nl (taalkeuze bovenin de header)

- mirkrida.com (taalkeuze onderin de footer)

Wil jij ook een meertalige website aanbieden? Neem dan contact met ons op via support@maatos.nl

In de rest van dit artikel behandelen we hoe je jouw site vertaalt, nadat de meertaligheid geactiveerd is.

(1) Algemeen

Als de meertaligheid is geactiveerd, vind je aan de voorkant en aan de achterkant een taalkiezer. Op de voorkant ziet dat er in de Site Map bijvoorbeeld zo uit:

Aan de achterkant ziet het er zo uit:

Als je de taal verandert dan zie alle content in die taal. Als je dat in de backend doet zie je dus alle content in de versie van die taal.

(2) Een pagina vertalen

1. Ga naar de backend en klik op Pagina's > Alle Pagina's

2. Als je van Nederlands naar een ander taal wil vertalen, zorg dan dat de taalkiezer in de backend op Nederlands staat.

3. Klik op het plusje naast de pagina die je wil vertalen.

4. De pagina-editor opent zicht nu. Kies een titel en slug voor deze pagina.

5. Klik op "Publish" of "Publiceren" rechts bovenaan.

6. Bewerk nu de inhoud op de pagina. Als er geen inhoud is dan hoef je verder niks te doen. Als het een pagina is die gemaakt is met Elementor, klik dan bovenaan op "Bewerk met Elementor".

Zie voor de bovenstaande stappen:

7. Als het goed is opent nu de pagina in Elementor en zie je de Nederlandse inhoud. Deze kun je nu aanpassen. Alle wijzigingen die je maakt gebeuren alleen in deze taalversie.

8. Als je klaar bent met bewerken en naar de pagina gaat dan kun je nu switchen tussen de taal.

(3) Een cursus vertalen / tonen in een andere taal

Je kan ervoor kiezen om een nieuwe cursus te maken in de andere taal. Ga in dat geval naar die versie van de site en maak een nieuwe cursus.  Als je een cursus vertaald houd je vast aan dezelfde inhoud, dus dezelfde lessen en dezelfde prijs. Als je een aparte losse cursus maakt dan kan de prijs en de inhoud verschillen.

Als je een bestaande cursus in de andere taal wil aanbieden, kun je de stappen hieronder volgen:

1. Ga naar de backend en klik op Cursussen > Alle cursussen.

2. Als je van Nederlands naar een ander taal wil vertalen, zorg dan dat de taalkiezer in de backend op Nederlands staat.

3. Klik op het plusje naast de cursus die je wil vertalen.

4. Laad de Nederlandse inhoud in, door op de knop "Inhoud kopiëren van Nederlands" te klikken. Zie:

5. Verander de titel, de slug en verander de beschrijving en de samenvatting.

6. Scroll naar beneden en koppel nu het juiste product.

7. Klik daarna op Publiceren.

8. Ga nu naar Alle Lessen om alle lessen te vertalen (doe dit op dezelfde manier als je met de cursus hebt gedaan).

9. Nu moeten we het product nog goed zetten. Ga naar het tabje Producten > Alle Producten. Zorg ervoor dat je in de Nederlandse versie zit.

10. Maak een nieuwe vertaling aan van het product dan aan deze cursus is gelinkt door op het plusje te klikken.

11. Klik weer op de inhoud kopiëren van het Nederlands, en vertaal de tekst waar gewenst.

12. Scroll iets naar onder en vul hier de naam van zowel de Nederlandse als de versie in de andere taal in. Hier komen dus twee cursussen te staan. Klik daarna op publiceren. Zie:

13. Ga naar het Producten-overzicht en klik nu op de Nederlandse versie van het product. Voeg hier nu ook de andere taal versie van de cursus toe. Zodat het er ook zo uit ziet als hierboven en klik op bijwerken.

14. Als het goed is staat alles nu goed gekoppeld en krijgt een cursist toegang tot zowel de Nederlandse versie als de versie in de andere taal wanneer ze de cursus kopen.