Introductievideo / promotievideo op cursuspagina

Gewijzigd op Tue, 31 May 2022 om 11:51 AM

Een online cursus kun je niet van te voren doorbladeren of bekijken. Daarom is de eerste indruk erg belangrijk. Je kunt deze eerste indruk (positief) beïnvloeden met een promotievideo. Deze video komt over je cursusafbeelding te staan en is voor iedereen te bekijken.

Wat is een goede promotievideo?

• Korte en duidelijke video van maximaal 2 minuten
  • Jouw enthousiasme spat er van af
  • Het doel van de cursus komt aan bod
  • De focus ligt op wat de cursist met jouw cursus kan bereiken en waarom jij de persoon bent die ze daarmee kan helpen
  • De video ziet er verzorgd uit en is van goede kwaliteit

Een introductievideo toevoegen aan jouw cursuspagina

Tijdens het bewerken van de cursus kan je in het tabblad: "Bewerk cursus" een introductievideo toevoegen. Mocht je een URL (van: JWPlayer, Vimeo of YouTube) hebben waarop die video te vinden is, dan kan je die URL daar plakken.

De tweede optie is het handmatig uploaden van de video. Dat doe je door de volgende stappen te doorlopen:

1. Ga naar "Bewerk cursus" in de voorkant van het systeem.

2. Klik boven de volledige beschrijving van de cursus op "Upload Video".

3. Selecteer het bestand op je computer en start de upload.

4. De video wordt nu in een stuk code geplaatst in de volledige beschrijving.

5. De bewerker staat nu op "Visueel". Klik in de bewerkingsopties op "Tekst".

6. Zoek het stukje code dat in een <iframe> staat. Vind de URL van de video, deze ziet er zo uit: https://content.jwplatform.com/players/xxxxxxx-24Qx6o1L.html

7. Kopieer deze en plak de link in het vakje van de introductievideo.

8. Verwijder de code van de <iframe> uit de volledige beschrijving.

Het resultaat. Via de play button wordt de video afgespeeld.