Kortingsbonnen maken

Gewijzigd op Mon, 09 Oct 2023 om 11:18 AM

Kortingsbonnen kunnen een waardevol hulpmiddel zijn bij het promoten van je cursus en het meten van de effectiviteit van je marketinginspanningen. Begin bijvoorbeeld met het delen van 100% kortingscodes met vrienden en familie om de eerste beoordelingen te verzamelen. Vervolgens kun je kortingscodes met een lager percentage (bijvoorbeeld 25%) delen binnen je netwerk of via advertenties.

Het kan ook handig zijn om een kortingsbon voor jezelf te maken, zodat je de klantreis kunt doorlopen. Klik hier voor een supportartikel.

Je hebt verschillende opties om je kortingsbon in te stellen. Voor 100% kortingsbonnen (waarmee je product gratis wordt aangeboden), raden we aan om een gebruikerslimiet in te stellen, bijvoorbeeld zodat deze slechts één keer kan worden gebruikt.

Hoe maak je een kortingsbon?
1. Ga via de backend van je Maatos-site naar Marketing > Kortingsbonnen

2. Hier zie je een overzicht van je kortingsbonnen (als je die al hebt)

3. Klik op Kortingsbon toevoegen om een nieuwe aan te maken:

4. Bij Couponcode vul je de daadwerkelijke naam van de code in (die je met anderen gaat delen)

5. De Beschrijving is voor jezelf, die krijgt niemand te zien. Dit kan een reminder zijn waarom je deze kortingsbon hebt aangemaakt
6. Bij de Kortingsbongegevens kun je de instellingen bepalen:

6.1 Algemeen
Bepaal vervolgens wat voor soort korting het is en hoeveel korting je wilt geven. Dit zijn de opties voor losse producten:

- Procentuele korting (in procenten)

Vaste winkelmand-korting (in euro's)
Vaste productkorting (in euro's)

6.2 Gebruiksbeperking

Hier kan je enkele criteria stellen waaraan de bestelling moet voldoen. Dit zijn de belangrijkste opties:

- Minimale besteding (in euro's)

- "Enkel individueel gebruik", dus niet te combineren met andere kortingsbonnen

- Producten (waarop de kortingsbon geldig is, op andere producten is de kortingsbon dan automatisch niet geldig)

6.3 Gebruikslimieten

- Gebruikslimiet per kortingsbon (als bescherming tegen online delen/fraude)

7. Publiceer de kortingsbon door op Publiceren te klikken.

Wil je meerdere codes in 1x genereren? Dit kan alléén binnen een custom omgeving. Daar is een kortingscode generator beschikbaar, waar je meerdere codes in één keer kunt aanmaken.