Direct naar afrekenpagina doorsturen

Gewijzigd op Mon, 04 Mar 2024 om 04:26 PM

Je kunt er op je webpagina's met buttons of tekstlinkjes voor zorgen dat jouw cursus direct in het winkelmandje gaat en je cursist op de afrekenpagina terechtkomt om af te rekenen. De cursuspagina (zie 1B) wordt hierbij overgeslagen.

Dit kan handig zijn als je op de (landings)pagina al veel informatie over je cursus vertelt, en de cursuspagina een overbodige tussenlanding zou zijn.

Het is ook handig als je vanaf je hoofdwebsite doorverwijst naar je Maatos-site om klanten daar af te laten rekenen.

Hoe stel je zo'n directe link samen?

1. Pak de domeinnaam van jouw Maatos-site, bijvoorbeeld https://mijnmaatossite.nl

Plak dit erachter:
/bestelling-bevestigen

2. Plak daarna dit erachter:
/?add-to-cart=

En achter "=" plaatsen we het Product ID van de cursus.
Let op: dit is dus niet het ID van de cursus. Het is het ID van het Product van de cursus.

3. Dit Product ID vind je zo:
- Ga naar de backend
- Producten > Alle Producten

- Vind het Product en lees het ID af in de kolom "ID"

Dus: https://mijnmaatossite.nl/bestelling-bevestigen/?add-to-cart=PRODUCTID

4. Om een directe link voor bovenstaand Product te maken, zou het er zo uit moeten zien:

Url: https://demoklein.maatos.nl
1e deel: /bestelling-bevestigen
2e deel: /?add-to-cart=
Product ID: 2083

Eindresultaat: https://demoklein.maatos.nl/bestelling-bevestigen/?add-to-cart=2083

5. Test de link nog even in een incognitovenster. Als het goed zou je nu op de afrekenpagina, mét de cursus al in jouw winkelmandje, zie melding hieronder. Je hoeft alleen nog maar je gegevens in te vullen en te betalen!