Self hosted video op je Homepage

Gewijzigd op Wed, 28 Jun 2023 om 06:21 PM

Als je je Homepage aan het designen bent, kun je video's plaatsen op verschillende manieren

1. Via YouTube of Vimeo (zie de video in dit supportartikel, vanaf 19 minuten)
  2. Via 'self hosted', dan moet je video kleiner dan 63MB zijn (zie ook het artikel hierboven)
  3. Via de cursus builder (lees hieronder ⬇️)

Uitleg manier 3:

Als je video groter is dan 63 MB, is er een slimme truc. Je uploadt je video in een les in je cursus, want daar kunnen je video's van meerdere GB's uploaden. Daarna plaats je de video in een html-block op je Homepage.

1. Ga naar een willekeurige cursuspagina > Meer > Bewerk cursus

2. Ga naar Inhoud

3. Kies een willekeurige les en bewerk deze

4. Klik op de knop Upload video

5. Kies de video die jij op je Homepage wil

6. Wacht tot deze geüpload is

7. Klik op Tekst

8. Hier zie je de code van de videoplayer, kopieer de gehele code

Hierna ga je je Homepage bewerken, via Bewerk met Elementor

9. Plaats op de plek waar je je video wil, een HTML-blok

10. Plak hierin de code die je hebt gekopieerd. Je video verschijnt!
11. Het kan even zijn voordat de video geladen wordt, of misschien krijg je een 'Permission denied'-melding. Dit gaat vanzelf weg. Je kunt je website het oogje naast de Update-knop bekijken of via een incognitovenster. Doet de video het daar wel?

12. Wil je een afbeelding instellen als thumbnail? Stuur ons dan een mailtje, hier lees je daar meer over.
13. Vergeet niet de video die je zojuist op je Homepage hebt geplaatst, weer uit de les te verwijderen.

Je kunt dit ook aan ons vragen via support@maatos.nl; stuur ons de video en geef aan waar op je website je deze video getoond wil hebben.

Let op:
Het enige nadeel, vergeleken met de Video-blokken die in Elementor horen, dat je deze player niet kunt aanpassen. Je kunt de play-button niet aanpassen of de hoeken afronden bijvoorbeeld. Wil je dat het liefst wel? Dan raden we je aan je video te verkleinen tot onder 63 MB zodat je hem via de self-hosted optie (optie 2 helemaal bovenaan dit artikel) kunt uploaden in een video-blok. Je video verkleinen kun je doen door hem te comprimeren, maar nog beter is: hoe lang is de video? Een introductievideo op je Homepage zou, volgens ons, niet langer dan 1 minuutje moeten duren. Wees kort en bondig!