Instellingen: Lessen / Hoofdstukken vrijgeven met een drip feed

Gewijzigd op Di, 24 Sep om 7:44 PM

Je kan bij een cursus gebruik maken van een drip feed. Dat wil zeggen dat je met een bepaalde interval lessen of hoofdstukken beschikbaar kunt maken voor cursisten. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat na aankoop elke week een nieuw hoofdstuk beschikbaar wordt gemaakt.

Drip feed instellen

De dripfeed instellingen vind je in de cursusbouwer onder het tabje instellingen. Je kan daar aangeven of je wel of niet gebruik wil maken door NEE of JA te kiezen bij de optie "Cursus Drip Feed". Vervolgens zijn er drie instellingen die verschijnen en die bepalen hoe de dripfeed werkt.

Dit zijn:

1. Startpunt van de drip feed
  2. Drip Feed Type
  3. Drip Feed Duur

Dat ziet er zo uit:

Hieronder behandelen we de instellingen stuk voor stuk.

1. Startpunt van de drip feed

De eerste instelling bepaald het startpunt van de dripfeed. Hierin heb je twee keuzes, voorgaande les of start cursus.

• Kies je voor voorgaande les dan wordt de dripfeed van de volgende les pas gestart op het moment dat de voorgaande les is afgerond. Als een les niet wordt afgerond wordt de dripfeed van de volgende les ook niet gestart. Je voorkomt hiermee dat lessen niet worden vrijgegeven als iemand de cursus niet volgt.
  • Kies je voor start cursus dan wordt de dripfeed voor de hele cursus meteen gestart, het maakt in dat geval niet uit of lessen wel of niet gevolgd worden, ze worden sowieso vrijgegeven.

2. Drip Feed Type

Bij de tweede instelling kan je aangeven of de dripfeed moet werken op basis van lessen of hoofdstukken.

• Kies je voor lessen, dan wordt er elke keer een les vrijgegeven
  • Kies je voor hoofdstukken, dan wordt er elke keer een heel hoofdstuk vrijgegeven

3. Drip Feed Duur

De derde instelling bepaald of je op statische wijze (dus met een vaste interval) lessen of hoofdstukken vrijgeeft of dat je dit doet op basis van de duur van een les.

• Kies je voor statisch dan vouwen er nog twee variabelen uit, waarmee je de interval kan aangeven. Elke les of hoofdstuk wordt nu op basis van dit tijdsinterval vrijgegeven.
  • De optie lengte van les is iets complexer maar geeft wel voor mogelijkheden. Als je hiervoor kiest wordt de volgende les vrijgegeven na het verstrijken van de tijd die voor de les staat. Hiermee kan je dus een zeer aangepaste drip feed maken. Als je voor deze optie kiest zorg er dan voor dat je de lesduur instelling bij de lessen gebruikt. Aangezien deze nu bepalend is voor de dripfeed. Als je deze niet invult bij een les dan ziet deze instelling de dripfeed als 0 en wordt de volgende les meteen vrijgegeven.