Hoofdstukken en lessen in een cursus

Gewijzigd op Mon, 04 Mar 2024 om 02:12 PM

Tijdens het aanmaken van een nieuwe cursus of het bewerken van een bestaande cursus kun je eenvoudig hoofdstukken en lessen toevoegen. Dit doe je in het tabje Inhoud in de cursusbuilder aan de voorkant van jouw site.

Hoofdstukken
Zijn een effectief middel om overzicht aan te brengen in jouw lessenpakket. Van hoofdstukken kun je alleen een titel opgeven, ze bevatten verder geen inhoud.

Lessen
De mogelijkheden bij het maken van lessen is een stuk uitgebreider. Je kunt allerlei soorten inhoud aan een les toevoegen. Om de inhoud van een les te bewerken klik je op het symbool van het potloodje naast de titel van de desbetreffende les.

Bij het maken van de les kun je naast teksten, videos, documenten en afbeeldingen ook html-code toevoegen. Dit zorgt voor bijna oneindige mogelijkheden qua content die je in jouw cursus kunt gebruiken.

Bij elke les kun je bij de Instellingen aangeven wat voor type les het is (tekst, video, audio, podcast), hoe lang de les duurt en of je eventueel een bijlage wil toevoegen.

Hieronder zie je welke soorten lessen er zijn, en hoe deze op de cursuspagina met een verschillend icoontje worden onderscheiden:

Op de cursuspagina worden de hoofdstukken en lessen (inclusief tijdsduur) op de volgende manier getoond:

➡️ Bekijk hier video (3) over het aanmaken van hoofdstukken en lessen.

➡️ Leer in dit artikel hoe je stap voor stap een video in je les plaatst.

➡️ Tijdsduur verbergen op de cursuspagina? Klik dan hier.