Cursist verwijderen

Gewijzigd op Fri, 20 Oct 2023 om 04:37 PM

Wanneer een cursist jouw cursus koopt, vinden er twee acties plaats:
(1) Systeem: de cursist maakt een account aan en wordt een Gebruiker in jouw Maatos-site
(hieruit verwijderen is niet aan te raden)
(2) Cursus: de cursist schaft jouw cursus aan, en komt als cursist in die cursus terecht

Wil je een cursist verwijderen uit een cursus? Volg dan de volgende stappen:

1. Ga via Mijn Cursussen of via de pagina van de cursus naar Beheer (punt 6 in dit supportartikel)

2. Zoek de cursist op via het veld met het loepje

3. Klik daarna op het kruisje achter de naam van de cursist

Wil je deze cursist weer toevoegen aan de cursus? Volg dan de stappen in dit supportartikel.

Let op: het is dus niet aan te raden een cursist volledig uit het systeem te verwijderen. Als deze persoon in de toekomst opnieuw een cursus zou willen volgen, krijgt hij namelijk de melding dat hij niet kan aanmelden omdat hij al eens eerder lid is geweest.