Een eigen domeinnaam gebruiken bij Maatos

Gewijzigd op Fri, 01 Mar 2024 om 10:08 AM

Bij het aanmaken van een Maatos-site, kies je een subdomein van Maatos (o.b.v. beschikbaarheid), zoals mijncursus.maatos.nl.

Wil je gebruikmaken van een eigen domeinnaam? Bij het Premium en Custom abonnement kun je die kosteloos laten instellen. Bij het Basis abonnement kan dit ook, voor een eenmalige bijbetaling van €60. In dat geval krijg je het zogenaamde Basis Plus abonnement. 

Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van cursus.mijndomein.nl (subdomein), of mijndomein.nl (hoofddomein). Met een eigen domeinnaam heb je volledige controle over jouw branding, en het staat ook een stukje professioneler!

Deze domeinnaam moet jij in je eigen bezit hebben, en kun je aanschaffen bij een partij als TransIP of MijnDomein. De kosten voor een eigen domeinnaam verschillen, maar zijn meestal rond de €10 per jaar.

Als je een domeinnaam hebt gekocht, kun je daar ook kiezen voor 'webmail'. Je kunt dan een e-mailadres aanmaken met die domeinnaam, bijvoorbeeld bij mijndomein.nl kies je dan contact@mijndomein.nl of info@mijndomein.nl etc.

Instellen van eigen domein

Neem contact op met Maatos (via support@maatos.nl), als je een Basis abonnement hebt en graag de upgrade naar het Basis Plus abonnement wil maken. Bij het Basis Plus en Premium abonnement vind je de instellingen om jouw custom domein in te stellen in het tabje Account in de backend van jouw website.

➡️ Hier vind je een uitgebreide tutorial over hoe je jouw eigen domein instelt.


➡️ Hier lees je meer over webhosting, domeinnaamhosting en webmail.Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren