Hoe kan ik Maatos inzetten? (+ voorbeelden)

Gewijzigd op Wed, 18 Oct 2023 om 10:17 AM

Op deze pagina bekijk je voorbeelden van hoe Maatos ingezet kan worden: maatos.nl/cases.

Hieronder lichten we ze per voorbeeld nog verder toe:


(1) Doorverwijzen vanaf eigen website

Heb je al een website, en wil je een cursusomgeving integreren? Ondanks dat Maatos een complete website is, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om alleen de cursusomgeving te gebruiken voor jouw cursisten. Integreren ín jouw huidige site kan niet, maar doorverwijzen naar je Maatos-site vanaf het moment dat ze je cursus willen aanschaffen, kan wel. Jij verwijst dan op je eigen site via een pagina naar de Maatos-site. Deze overgang kan heel soepel verlopen: je kunt je Maatos-site in dezelfde lettertypes, kleuren en stijl vormgeven, zodat de switch nagenoeg niet opvalt.

Het afrekenen van de cursus, het aanmaken van het persoonlijke account en het volgen van de cursus vinden plaats op je Maatos-site. 


Je kunt de Maatos-site laten draaien op een subdomein van jouw huidige site. Als je een eigen domeinnaam hebt, is dat altijd mogelijk, hier zitten bij jouw domeinnaamhosting geen extra kosten aan verbonden. Lees hier meer over het gebruiken van een eigen (sub)domeinnaam bij Maatos.


Voorbeeld 1
Een voorbeeld van een Maatos-site die als backend wordt gebruikt is hoofdbaas.com. De website hoofdbaas.com is geen Maatos-site, maar de hoofdwebsite van Hoofdbaas. Vanaf deze hoofdwebsite kun je informatie lezen over de online trainingen die zij aanbieden. Klik je op 'Start de training', ga je naar cursus.hoofdbaas.com. Dit is de Maatos-site, draaiend op een subdomein. Op deze cursuspagina staat alle informatie over de cursus, en er kan via de knop 'Volg deze cursus' afgerekend worden.


Voorbeeld 2
Een ander voorbeeld van een klant die een eigen website heeft en voor de online cursussen naar haar Maatos-site verwijst is onlineschrijfschool.nl. Als je een schrijfcursus wil aanschaffen, bijvoorbeeld onlineschrijfschool.nl/start-met-schrijven, en je klikt op 'Aanmelden', ga je over naar de Maatos-site. Er wordt direct naar de afrekenpagina doorgestuurd, en niet eerst naar de cursuspagina zoals bij Voorbeeld 1. Op de afrekenpagina rekent de cursist af en maakt gelijktijdig zijn persoonlijke account. De Maatos-site is onlineschrijfschool.maatos.nl.


(2) Eigen website en cursussite naast elkaar

In dit geval heb je al een website, die focust op een dienst die je verleent, en wil je je Maatos-site laten focussen op het online gedeelte. Enkele voordelen hiervan zijn dat je verschillende doelgroepen kunt bereiken, gerichter kunt adverteren en je diensten gescheiden kunt houden.

Enkele voorbeelden:

  1. youngworks.nl (adviesbureau) - jongerenalsdoelgroep.nl (online cursussen)
  2. paperfuelstore.nl (tekenwebshop) - paperfuelpractice.nl (online cursussen)
  3. babybusinessschool.nl (geboortezorg-opleidingen) - online.babybusinessschool.nl (online cursussen)
  4. mrgroenewoud.nl (advocatuur & mediation) - academy.mrgroenewoud.nl (online cursussen)
  5.  zjuuls-supervisie.nl (supervisie voor psychologen) - cursus.zjuuls-supervisie.nl (online cursussen)
(3) Maatos-site als complete website

Een Maatos-site is een complete website, dus je kunt álles erop kwijt. Het heeft veel voordelen: het scheelt in kosten, want je runt één website, je hoeft niet twee websites te onderhouden (wij verzorgen bij Maatos alle updates en beveiligingen) en je hoeft niet van de ene naar de andere website te verwijzen want alles vindt plaats op de Maatos-site.

Enkele voorbeelden:


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren