Webshop: digitale producten verkopen

Gewijzigd op Mon, 29 Jan 2024 om 10:55 AM

Je kunt, naast cursussen, ook andere digitale producten verkopen via Maatos. Bijvoorbeeld een e-book. Hier lees je hoe je een webshop-pagina maakt (stap 1.1 of 1.2) én hoe je producten toevoegt (stap 3). Bij stap 4 lees je hoe je een product verbergt van de webshop-pagina.

Let op: als je een Shop-pagina instelt, worden daar ook de Producten van de cursussen getoond. Deze kun je het beste verbergen, omdat je informatie/verkoop van een cursus beter via de cursuspagina kan laten gaan, en niet via de productpagina van die cursus. Je gebruikt je Shop dus als overzicht voor producten (e-book, fysieke producten), en mijnmaatossite.nl/alle-online-cursussen als overzicht voor je cursussen.

(1.1) Maak een winkel/shop-pagina

1. Ga naar de backend en klik op Pagina's > Nieuwe pagina toevoegen
  2. Geef deze pagina de naam bijvoorbeeld "Winkel" of "Shop". Net wat je toepasselijker vindt
  3. Sla de pagina op
  4. Ga naar de backend en klik op "Winkel" > "Instellingen" > tabje Producten
  5. Koppel hier vervolgens de winkelpagina en sla de wijzigingen op (zie screenshot hieronder)
  6. Op deze pagina worden nu standaard alle producten ingeladen.

(1.2) Aangepaste winkel/productpagina maken

Je kunt ook een aparte pagina maken waar je enkele producten inlaadt. Deze pagina kun je vormgeven in jouw stijl, omdat dit een Elementor-pagina is. Dit doe je als volgt:

1. Maak een nieuwe pagina en bewerk deze met Elementor
  2. Zoek naar het blok "Products" en voeg deze toe aan de pagina
  3. Bij de instellingen van dit blok kun je aanpassen welke producten er ingeladen moeten worden.

Wil je dat wij je shop-pagina op deze manier vormgeven, in een stijl die bij je website past? Daar kunnen we je bij helpen, neem in dat geval contact met ons op via support@maatos.nl.

(2) Meer doen met de winkelpagina?

Wil je de shop pagina toevoegen aan het menu? Klik hier om te lezen hoe je dat doet.

Wil je producten aan de winkel toevoegen? Dat lees je hieronder.

(3) Product toevoegen

1. Maak een nieuw product aan in de backend bij "Producten" > "Nieuw product toevoegen"
  2. Voeg alle benodigde informatie toe, Productnaam, Productbeschrijving, Prijs, Productafbeelding
  3. Een download is een 'Simpel product' en VIRTUEEL en DOWNLOADBAAR moeten aangevinkt zijn
  4. Voeg het bestand toe bij 'Downloadbare bestanden'
  5. Zet het product live door op 'Publiceren' te klikken.

Het product is nu te koop! Bij het aanschaffen van dit product, ontvangt de koper dit in de vorm waarin het is aangeleverd (bijvoorbeeld in PDF).

(4) Product verbergen

Heb je een speciaal product, zoals een e-book die je alleen aanbiedt in een salesfunnel, die niet in je webshop getoond mag worden? Hier lees je hoe je een specifiek product verbergt van de shop-pagina.