Forumfunctie per les (vragen van cursisten)

Gewijzigd op Tue, 31 Oct 2023 om 11:33 AM

Standaard is ingesteld dat cursisten vragen kunnen stellen onder de lessen in jouw cursus. Je krijgt een e-mail wanneer er een vraag wordt geplaatst. Deze vragen zijn te lezen voor iedereen die de cursus volgt. Jij kunt hierop antwoorden, en andere cursisten kunnen óók antwoorden op een post, een soort "forum" dus. Het ziet er zo uit in een les:

We raden deze optie aan ten opzichte van een forum dat gekoppeld is aan een gehele cursus, omdat die interactie plaatsvindt buiten de cursus zelf. Het is makkelijker om alles binnen de cursusomgeving te houden.


Vragen in een specifieke les aan/uit

Ga via de backend naar Cursussen > Alle lessen > met je muis over de les en Snel bewerken en vink daar “Reacties toestaan” aan of uit:


Vragen overal aan/uit

Je kan ook in één keer de hele vragen integratie uitzetten. Volg in dat geval de stappen hieronder.

1. Ga naar de backend van de site en klik op "Geavanceerd" > "Cursus Beheerder".2. Bijna bovenaan vind je de optie "Notities en discussie pagina". Zorg ervoor dat hier GEEN pagina aan gekoppeld is. Dat komt er dan zo uit te zien:3. Scroll naar beneden en klik op "Wijzigingen Opslaan". Als het goed is kun je nu geen vragen meer stellen in de cursussen.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren