Hoe werken cookies + hoe voeg je zelf trackingcodes/scripts toe?

Gewijzigd op Fri, 26 May 2023 om 03:01 PM

Op Maatos is er standaard een cookiemelding actief en worden er logs bijgehouden wie de cookiemelding accepteert. Ook kun je zelf codes toevoegen voor bijv. Google Analytics, Facebook of andere custom trackingcodes.

Om dit te doen ga je naar de achterkant van jouw Maatos-site. Vervolgens ga je naar het tabje:

➝ Marketing

➝ Maatos Analytics

Je vindt daar verschillende mogelijkheden om trackingcookies toe te voegen. Standaard hebben we de Facebook en Google-integratie makkelijk gemaakt. Je hoeft hier alleen jouw Pixel of tag toe te voegen, de rest gebeurt automatisch!

Geavanceerd: Custom cookies toevoegen

Daarnaast kun je Custom Apps toevoegen. Zet de switch om naar 'Ja', om een custom app toe te voegen. Vervolgens krijg je de volgende instellingen te zien.

Naam: Geef jouw cookie een naam, zodat jij én bezoekers dit kunnen zien. Bezoekers moeten duidelijk kunnen zien waarvoor een cookie gebruikt wordt.

Beschrijving: Dit vertelt meer over hoe en waarvoor de cookie gebruikt wordt.

Categorie: Je kunt uit drie categorieen kiezen. Functioneel, Statistieken en Marketing. Functionele cookies zijn door gebruikers niet uit te schakelen. Let op - wij hebben alle functionele cookies al toegevoegd. De kans dat je daar zelf dus een cookie aan hoeft toe te voegen is minimaal.

Verplicht: Vink dit aan als de cookie niet door gebruikers geweigerd kan worden.

Cookies: Een lijst van cookies die door de app gebruikt wordt.

Scrypt type: Een javascript snippet of Script URL kan worden toegevoegd. Instructies hier voor vind je vaak bij de partij waarvan je een script gaat plaatsen.