Nieuwe cursus aanmaken via de cursusbuilder

Gewijzigd op Sat, 20 Apr 2024 om 05:22 PM

(1) Cursusbuilder

De cursusbuilder is een "sjabloon" voor jouw cursus. Het framework. Als je alle stappen in de cursusbuilder doorloopt, zet je in een handomdraai jouw cursus live.

Wil je een bestaande cursus bewerken? Klik dan hier.

(2) Hoe kom je in de cursusbuilder?

Er zijn verschillende opties om een nieuwe cursus te starten.

1️⃣ Optie 1
Klik op Maak Cursus bovenin de balk. Deze balk is altijd zichtbaar, zowel in de frontend als de backend:

2️⃣ Optie 2
Ga naar je gebruikersdashboard, door op je naam te klikken rechts bovenin. Links onderin het menu zie je de optie Maak Cursus:

3️⃣ Optie 3
Typ de volgende tekst achter de url van jouw Maatos-site: /maak-cursus.
Dus bijvoorbeeld:
mijnmaatossite.nl/maak-cursus.

(3) Aan de slag met de cursusbuilder

In de cursusbuilder maak je jouw cursus. Als je alle punten in de linkerkolom doorloopt, zet je een complete cursus neer.

➡️ Bekijk je liever video's? Klik dan hier.

Stap 1 - Bewerk cursus

De informatie die je toevoegt bij Stap 1, zoals korte en lange beschrijvingen, introductievideo's en afbeeldingen worden hierna automatisch ingeladen op pagina's die standaard inbegrepen zijn bij een Maatos-site:

1. De overzichtspagina mijnmaatossite.nl/alle-online-cursussen

2. De specifieke cursuspagina's mijnmaatossite.nl/cursus/naamvancursus

Stap 2 - Instellingen
Hier kun je instellen hoe lang een cursist toegang heeft tot je cursus, hoe het verloop van de lessen is, of er een certificaat van deelname wordt uitgereikt, en meer.

Stap 3 - Inhoud
Dit is waar je jouw hoofdstukken en lessen plaatst.

Stap 4 - Prijs
Hier stel je je prijs in. Je kunt ook een kortingsprijs instellen. Wanneer je de prijs invult, let erop dat er bij Titel precies de cursusnaam staat zoals je die bij Stap 1 hebt ingevuld.

Extra informatie: als je de prijs invult, wordt er en product aangemaakt. Dit product krijgt precies dezelfde naam als de cursus (vandaar dat de naam precies hetzelfde moet zijn). Dit product rekent een cursist af (want een cursus kan op zichzelf niet in een winkelmandje), en geeft dan toegang tot de cursus.

➡️ Hier vind je meer informatie over de prijs, de kortingsprijs en een gratis cursus.

De stap Onderdelen (forum) slaan we over. We raden aan om gebruik te maken van de functie Vragen stellen onder de les.

Hierna kun je de cursus publiceren!

Cursuspagina bekijken?

Klik op het oogje voor een preview van de cursuspagina, die automatisch gegenereerd wordt met alle informatie die je zojuist hebt geplaatst.