Nieuwe gebruikers toevoegen

Gewijzigd op Wed, 14 Feb 2024 om 11:45 AM

Via de backend kun je gebruikers toevoegen, bewerken en verwijderen. Ook kan je hier een nieuw wachtwoord instellen voor de cursist.

(1) Gebruiker toevoegen aan je Maatos-site

1. Ga naar Gebruikers > Nieuwe toevoegen

2. Vul de gegevens in:
A) Gebruikersnaam: typ hier een naam zonder hoofdletters of spaties. Na het aanmaken, verandert deze gebruikersnaam in het e-mailadres, zodat de cursist altijd daarmee kan inloggen. Het maakt dus niet veel uit wat je hier invult.
B) E-mailadres: het e-mailadres van de gebruiker.
C) Rol: Student, mits je een beheerder of instructeur wil toevoegen
D) Forumrol: deze mag op Deelnemer blijven staan

3. Klik op de knop Nieuwe gebruiker toevoegen om het account aan te maken.

Er wordt nu een bevestigingsmail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres, zie het screenshot hieronder (of ga via de backend naar E-mails > Account E-mails > Nieuwe registratie van cursist). Let op: de gebruiker heeft nog geen wachtwoord. Deze kan worden ingesteld door op de link in de e-mail te klikken of via de inlogpagina voor Wachtwoord vergeten? te kiezen. Je kunt ook zelf het wachtwoord van iemand instellen, hoe je dat doet lees je in dit supportartikel.

Is de gebruiker al eens aan je Maatos-site toegevoegd, maar weer verwijderd? Of krijg je de melding dat deze gebruiker al bestaat? Neem dan contact met ons op via support@maatos.nl. Wij kunnen deze bestaande gebruiker weer opnieuw toevoegen.

(2) Gebruiker toevoegen aan een cursus

Je kunt deze gebruiker nu toevoegen als cursist aan een cursus. Hoe je dat doet lees je hier.